×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 10 mei 2011 | 43x bekeken

Zuid-Koreanen laden schreeuwend telefoon op

Is de batterij van uw mobiele telefoon halverwege de dag al leeg? Het is Zuid-Koreaanse wetenschappers gelukt om een techniek te ontwikkelen die geluid omzet in energie voor mobiele telefoons. Buig nu uw frustraties om in positieve energie en laad al schreeuwend uw telefoon op.

Grootverbruiker
Vroeger gingen mobiele telefoons bij weinig gebruik nog wel eens meerdere dagen mee. De batterijen van bijvoorbeeld Nokia leken onvermoeibaar. Met de komst van smartphones zijn die tijden voorbij. Door het 3G-netwerken en mobiele dataroaming verbruiken batterijen veel meer energie. En om een mobiele telefoon een beetje ‘smart’ te laten zijn, ofwel op internet te kunnen, bent u toch afhankelijk van dat soort netwerken. Zuid-Koreaanse wetenschappers zijn bezig geweest om geluid om te zetten in energie voor mobiele telefoons. Volgens de wetenschappers zijn omgevingsgeluid en pratende stemmen al genoeg om je mobiele telefoon van extra energie te voorzien.

Prototype
Een prototype kon met een hoeveelheid van 100 decibel- dat ongeveer gegenereerd wordt op een drukke weg – 50 minivolt opwekken. Volgens de wetenschappers nog niet genoeg om een batterij volledig op te laden, maar het begin is er. Ze werken verder aan een efficiĆ«ntere versie die minder geluid nodig heeft.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.