×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 8 juni 2009 | 75x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Zoektocht naar identiteit

Op internet zijn er veel manieren om vorm te geven aan je identiteit. Je kunt bijvoorbeeld een flitsende foto van jezelf op een profielenpagina plaatsen.Je kunt ervoor kiezen om geen foto’s of teksten van jezelf online te zetten. Ook dat zegt iets over iemand.

Wie je bent wordt ook beïnvloed door anderen om je heen. De media hebben ook invloed. Er wordt wel gedacht dat de media (tv, videoclips, YouTube, Hyves, televisie, kranten, tijdschriften enz.) steeds meer invloed hebben. Er zijn steeds meer media en ze gebruiken steeds meer beeld. Van beeld gaat een sterkere invloed uit dan van woorden.

Binnenkort start een zoektocht naar beelden die de kern van ons bestaan onthullen. Op 1 juli as. wordt …DUS IK BEN gelanceerd, een crossmediaal project van HUMAN en nrc.next.
Stine Jensen en Rob Wijnberg onderzoeken de komende twee maanden iedere woensdag op de Zin-pagina van NRC Next de vraag: hoe definiëren mensen zichzelf? Zijn we ons werk? Of zijn we onze opvattingen? En hoe wordt ons zelfbeeld beïnvloed door de stortvloed van beelden om ons heen.
Vijftien meedenkers, onder wie Sunny Bergman, Nazmiye Oral, Arie Boomsma, Luuk van Middelaar en Margôt Ros kiezen op dusikben.nl beurtelings een beeld dat iets wezenlijks zegt over onze tijd, onze levenswijze en onze dilemma’s.

…DUS IK BEN is ook de titel van een te ontwikkelen tv-programma en een boek. Vanaf september start het radioprogramma OBA-live op Radio 5 met een …DUS IK BEN rubriek. Columnist, presentator en schrijver Stephan Sanders is een van de meedenkers van …DUS IK BEN. Stephan is gevraagd beelden van het hier en nu te koppelen aan filosofische vragen. Stephan Sanders koos de kleurverandering van Michael Jackson: een foto van de jonge Michael en een van de geheel veranderde, middelbare King of Pop. Bezoekers van Dusikben.nl en lezers van nrc.next kunnen meedenken door hun beeld naar [email protected] te sturen.

Foto: Maurits Burgers/ Flickr cc

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.