×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 29 juli 2010 | 7x bekeken

Zoekmachine laat bezoekers vragen beantwoorden

Altijd al een vraag gehad waar een computer geen antwoord op heeft? Ask.com legt vragen van de ene gebruiker voor aan de andere. Ask.com was ooit bekend als Ask Jeeves: een zoekmachine die in tegenstelling tot andere search engines niet met steekwoorden werkte maar waaraan je je vraag in gewone-mensentaal kon voorleggen. Na de opkomst van Google, werd de butler Jeeves bij het oud vuil gezet en stapte Ask.com over op een dienst die vergelijkbaar was met die van Google – maar dan minder goed.

Met de nieuwste restyling gaat Ask.com weer terug naar het vraag- en antwoordmodel waarmee het ooit populair werd. Bezoekers kunnen weer als vanouds vragen stellen waarop Ask.com dan een antwoord geeft. Nieuw is dat er een sociale component is toegevoegd aan het stellen en beantwoorden van vragen. De gebruikers van Ask.com (87 miljoen per maand volgens de zoekmachine) kunnen ook vragen beantwoorden.

‘We bieden nu de mogelijkheid om vragen te stellen aan echte mensen voor die complexe, subjectieve en/of dringende vragen die computers, hoe geavanceerd ook, simpelweg niet kunnen beantwoorden’, schrijft Ask.com in een blogpost.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.