×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 11 januari 2012 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ziggo en XS4ALL moeten The Pirate Bay blokkeren

Internetproviders Ziggo en XS4ALL moeten hun abonnees de toegang tot torrent-site The Pirate Bay blokkeren. Dat heeft de rechter in Den Haag vandaag besloten. Stichting Brein spande een procedure aan, omdat internetgebruikers illegaal muziek, films, software en games kunnen downloaden via de downloadsite.

Dwangsom
Stichting Brein spande een procedure aan, omdat The Pirate Bay eerdere uitspraken van de rechter, om de site te sluiten, negeert. In de uitspraak van vandaag staat dat Ziggo en XS4ALL 10 dagen de tijd hebben om de toegang te blokkeren. Wordt hier geen gehoor aan gegeven, dan moeten beide providers Stichting Brein een dwangsom betalen van 10.000 euro per dag met een maximum van 250.000 euro.

Teleurstelling
“Dit is een bittere teleurstelling”, zegt een woordvoerder van XS4ALL. “Het gaat ons om het principe, de vrije toegang tot internet, dat wordt de klant op deze manier ontnomen.” Momenteel heeft de provider nog geen idee hoe het technisch gezien de blokkade moet oprichten. “We hebben nog geen manier gevonden om dit te doen, maar misschien hebben we iets over het hoofd gezien.”

Censuur
“De uitspraak werkt censuur in de hand,” aldus auteurs Duivestein en Bloem op het blog Frankwatching. Door de uitspraak is een juridisch precedent geschapen. In toekomstige rechtzaken kan naar deze uitspraak worden verwezen om de argumenten te staven.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.