×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 18 juni 2009 | 14x bekeken | Leestijd: 1 minuut

YO televisie: voor en door jou!

YO is een online jeugdzender die voor en door kinderen gemaakt wordt.YO is een online tv-zender, voor kinderen/jongeren. Ze zenden filmpjes uit die ze zelf hebben gemaakt of die andere kinderen hebben gemaakt. Als jij ook een leuk idee hebt, kun je de redactie mailen op: [email protected] Wil je zelf een filmpje maken voor YO? Kijk in het nieuws wat er te doen is. Of als je al een leuk filmpje hebt, stuur hem op! Wellicht verschijnt ‘ie dan op YO!

Wie heeft Yo bedacht en waarom?

“Sofie en ik (Boyd) hebben YO bedacht omdat we veel de vraag kregen van kinderen of ze mee mochten doen en hoe het allemaal precies werkt. Met YO kan iedereen meedoen en er staan ook interviews op met mensen die al in de media werken over wat dat beroep precies inhoudt. Ook staat er op de website uitleg hoe je een simpel filmpje kan monteren. In de toekomst zullen er nog meer ‘uitleggen” komen.”

Zetten jullie zomaar alles op jullie site of maken jullie een selectie?

“We zetten niet zomaar alles op de website. We hebben bijvoorbeeld ‘Teken YO’ waarin kinderen digitaal of met de camera een tekening kunnen maken en die naar ons opsturen, soms komen er ook tekeningen binnen ‘om maar op de site te komen’, die stellen meestal niet zoveel voor. Daarom zetten we alleen de origineelste en leukste op de website!”

Hoe mediawijs zijn jullie? (welke informatie plaatsen jullie bijvoorbeeld wel of niet op internet?)

“Wij zijn best wel mediawijs, mensen mogen weten hoe we heten, maar we zetten niet ons telefoonnummer of adres zomaar op internet.”

Hebben jullie zelf nog mediatips voor andere kinderen/jongeren?

“Ja, doe alleen maar dingen die je zelf wilt. Bijvoorbeeld: je vriend/vriendin vraagt waarom hij of zij jouw mobiele nummer niet op je hyvesprofiel kan vinden. Dan hoef jij die er dan nog niet op te zetten. Dat is jouw eigen keuze, zorg ervoor dat je vriend of vriendin daar geen invloed op heeft.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.