×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 22 september 2010 | 8x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Workshop Digital Natives vs. Digital Immigrants

Tijdens het Viva la Focus Dutch Mobile Film Festival (1-2 oktober 2010) vindt in Groningen op 1 oktober de interactieve workshop ‘Digital Natives vs. Digital Immigrants’ plaats. De workshop zit vol nieuwe media, (on)bezorgde opvoeders, digikids, megaschermen en game-adventures voor jongeren en minder jongeren.

Battle of the generations
Door de explosie van nieuwe media is er een kloof ontstaan tussen de verschillende generaties. Tieners en twintigers zijn ‘digital natives’; 30+ers digibeten of op z’n best ‘digital immigrants’. Tenminste, dat vindt de Amerikaanse mediagoeroe Marc Prensky. Hoe staat het met de omgang tussen gadgetkizd en diginerds anno 2010? In een enerverende, verrassende en interactieve workshop vol nieuwe media (onder leiding van Daniel Lechner en technisch gefaciliteerd door CreativeCowboys) blijft geen aspect van de battle of the generations onbelicht. Bezoekers worden uitgenodigd om hun mening te delen.

Gastexperts
Vier mediawijze specialisten geven antwoord, leggen uit, laten zaken zien en zetten aan het denken:

  • Filip Braams, inspirator, visionair en bedenker van Hollywoodindeklas en ‘Ik heb een tante in…’
  • Dr. Peter Nikken, de wetenschapper achter de Kijkwijzer en auteur van onder meer Mediageweld en kinderen en Kind en media: weet wat ze zien.
  • Yvonne Sinkeldam, dé nieuwe media specialist in de bibliotheekwereld en de motor achter het succesvolle nieuwe media project voor jongeren MyLifeStory.
  • Bertrand Weegenaar, internetentrepreneur, medeoprichter van onder meer de jongerenhitsite Flabber en één van Nederland’s top internetkenners.

Aanmelden
Meld je aan door een mailtje te sturen naar digitalnative@hotmail.nl. Deelnemers winnen een game naar keuze. Vergeet niet een mobieltje mee te nemen!

Datum: vrijdag 1 oktober 2010
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Locatie: ForumImages, Hereplein 73 in Groningen

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.