×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 3 oktober 2011 | 28x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Winnaars van de Movietraderquiz op Curaçao en in Nederland

Groep 7/8 van basisschool Het Kompas in Ter Aar en de Curaçaose groep 7B van de Albert Schweitzerschool zijn samen op de eerste plaats van de online quiz Movietrader geëindigd. 20 verschillende basisscholen uit Nederland en op Curaçao hebben meegedaan aan een uitwisseling via Movietrader. Met deze quiz konden de leerlingen elkaar een verzameling filmpjes sturen waarin zij vragen voor elkaar hadden verwerkt.

Foto: Prijswinnaars van de Albert Schweitzerschool Willemstad (Curaçao) krijgen de prijs uitgereikt.

Movietraders
De Antilliaanse kinderen maakten een Movietrader over hun highlights van Curaçao: het Christoffelpark, orkanen en Koninginnedag op Curaçao. Op hun beurt maakten zij een Movietrader over Nederlandse items, zoals Amsterdam, Oranje, Anne Frank en windenergie. Het is opvallend dat de Curaçaose scholen duidelijk beter scoren met de vragen over Nederlandse onderwerpen. Dat komt waarschijnlijk doordat zij op school veel meer leren over Nederland dan de Nederlandse leerlingen over Curaçao. Ook wonen sommige familieleden van de leerlingen op Curaçao in Nederland dus hebben zij er al veel over gehoord.

Prijsuitreiking
Beide schoolklassen kregen hun prijs uitgereikt, een ‘bloggie’. In Nederland gebeurde dit door de voorzitter van Stichting Cultuur Kameleon Saskia Meijer. Op Curaçao is de prijs uitgereikt door de jonge Movietrader reporter Biko Zantman aan een leerling van de Albert Schweitzer school. Caribbean Kids News (jeugdjournaal op Curaçao) maakte een item over de voorbereidingen van een Movietrader door de Prins Bernhard School in het Medialab Curaçao.

Bekijk het videoverslag over Movietrader van Caribbean Kids News

Meer informatie
Voor meer informatie over de Movietraderquiz kunt u terecht op de website van Movietrader.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.