×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 16 mei 2012 | 34x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Sesamstraat, Nijntje en Jop gaat slapen winnaars Media Ukkie Award 2012

Sesamstraat (NTR, categorie Televisie), Nijntje.nl (Mercis, categorie Website) en ’Jop gaat slapen’ (Heppi, categorie App) zijn de gelukkige winnaars van de Media Ukkie Award 2012, de prijs voor beste kindermedia. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden de awards uitgereikt door Maurice de Hond (initiatiefnemer Steve Jobs school) en twee mediaukkies. De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Media Ukkie Award
De Media Ukkie Award is dit jaar voor het eerst uitgereikt aan de beste kindermedia in drie categorieën: Televisie, Website en App. Op basis van een selectie van een vakjury kon het Nederlandse publiek haar stem uitbrengen op de leukste en meest leerzame media voor jonge kinderen. De vakjury heeft onder meer gelet op toegankelijkheid, begrijpelijkheid en overzichtelijkheid, maar ook of de media uitdagend, origineel, spannend, interessant en prikkelend waren. De jury zei onder meer het volgende over de winnaars:

  • Sesamstraat: “Niet in volzinnen te vatten, maar de onvoorspelbare afwisseling van het bekende programma is niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie en een inspiratiebron voor vele mediamakers.”
  • Nijntje.nl: “Ooit begonnen als prentenboekje van Dick Bruna heeft Nijntje, het kleine lieve konijntje de wereld en de media veroverd. Ook de multimediale Nijntje is een publieksfavoriet gebleven.”
  • Jop gaat slapen: “Met dit spel kunnen peuters en kleuters zich goed identificeren, naar bed gaan is een dagelijks terugkerende activiteit met vaste rituelen. Opruimen, uitkleden, in bad gaan, tandenpoetsen, knuffel zoeken, boekje lezen…”

Juryleden
De vakjury bestaat naast voorzitter Cathy Spierenburg (Mediasmarties) uit prof. Adriana Bus (Bijzonder Hoogleraar Ontluikende geletterdheid), Anke Meuffels (SKON), Evert de Vos (J/M voor Ouders), Katja Römer-Schuurman (presentatrice/actrice), Liesbeth Hop (Mediarakkers), prof. dr. Peter Nikken (Bijzonder Hoogleraar Mediaopvoeding), Remco Pijpers (Stichting Mijn Kind Online) en Stefanie Jansen (Kids & Family Insight).

Website van Media Ukkies

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.