×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 30 november 2011 | 21x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Week van de Mediawijsheid 2011 groot succes

Het Mediamasterboek, bijna 30.000 mediawijze kinderen, veel media-aandacht en succesvolle activiteiten in bibliotheken. Het zit er alweer op: De Week van de Mediawijsheid 2011. Het is een fantastische week geweest waarin het doel zeker is behaald, namelijk aandacht voor het belang van mediawijsheid. Dit jaar stond de media-opvoeding van jongeren centraal. Ouders, docenten, leerlingen, mediacoaches en bibliothecarissen hebben zich volop ingezet om de week tot een succes te maken.

MediaMasters
Tijdens de Week van de Mediawijsheid hebben bijna 1000 klassen (groep 7) meegedaan aan MediaMasters: de interactieve media-ervaring waarmee kinderen in samenspel met hun opvoeders hebben laten zien hoe mediawijs ze zijn. Een week lang gingen zij aan de slag met quizzen, het oplossen van Mediamissies en het maken van een Mediamasterboek met tips voor ouders. Alle kinderen hebben aan het einde van de week hun Mediamaster (diploma) ontvangen. Uiteindelijk hebben de leerlingen van basisschool Agnetendal uit Dommelen de meeste punten behaald. Met maar liefst 986.917 punten van de maximale 1000 waren zij de winnaar van MediaMasters2011.

Media spelen grote rol
De Nederlandse media zelf hebben een grote rol gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. 8 kinderen hebben in de praktijk gezien hoe het eraan toe gaat achter de schermen van diverse radio- en televisieprogramma’s. Zij waren speciaal uitgekozen om stage te lopen, bijvoorbeeld bij Giel Beelen (3FM), SBS Shownieuws en The Voice of Holland.

Daarnaast is in de pers ook volop aandacht geweest voor de Week van de Mediawijsheid en de achtergronden rondom media-opvoeding. Een aantal interessante verslagen op een rijtje:

Video: Week van de Mediawijsheid samengevat
In opdracht van Mediawijzer.net is een casefilm gemaakt waarin de hoogtepunten van de Week van de Mediawijsheid worden samengevat. Naast indrukken uit verschillende media komen ook deelnemende leerkrachten en leerlingen aan het woord.

Week van de Mediawijsheid 2012
De Week van de Mediawijsheid zal ook volgend jaar weer worden georganiseerd door Mediawijzer.net. In 2012 zal de week plaatsvinden van 23 tot en met 30 november. Zet het dus alvast in uw agenda!

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.