×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 4 juni 2010 | 2x bekeken

Websites partijen slecht beveiligd

Privégegevens die bezoekers achterlaten op websites van politieke partijen kunnen gemakkelijk worden afgetapt. Dat concludeert internetbedrijf Networking4all vrijdag in het AD. Directeur Paul van Brouwershaven onderzocht de websites van achttien politieke partijen.

Hij ging vooral na of het invullen van formulieren om lid te worden goed is beveiligd. Dat blijkt volgens hem zelden het geval.

Bank- of gironummers

Op de formulieren worden adresgegevens, wachtwoorden en bank- of gironummers achtergelaten. Hackers kunnen met deze gegevens bestellingen op naam van iemand anders doen.

De sites van D66 en CDA zitten bij de slechtst beveiligde websites. VVD heeft de best beveiligde website. De site is volgens Van Brouwershaven goed genoeg beschermd. De andere partijen hebben beterschap beloofd.

“Politici zouden de risico’s voor de samenleving zo onderhand wel moeten kennen”, stelt de directeur in de krant. Eerder onderzocht het bedrijf al de veiligheid van overheidssites. Daar bleek toen ook veel aan te schorten. Daarop werden Kamervragen gesteld.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.