×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 17 augustus 2010 | 13x bekeken

‘Websites bespioneren surfgedrag kinderen’

Een aantal Amerikaanse bedrijven met populaire websites, waaronder Disney, Sodahead en Warner Bros, is aangeklaagd door een groep boze gebruikers. De sites zouden de nationale privacywet schenden door het internetgedrag van kinderen te ‘bespioneren’. Dat meldt Ars Technica. Volgens de aanklacht gebruiken de websites een widget van Clearspring Technologies die het mogelijk maakt om het surfgedrag van kinderen over het internet te blijven volgen, ook wanneer ze van de betreffende websites af gaan.

Wanneer de gebruikers op een van de bij Clearspring aangesloten websites zitten, wordt er naar verluidt een flash-cookie geinstalleerd die vervolgens het internetgedrag registreert. Anders dan bij gewone cookies, kan de ‘spion’ niet op de gebruikelijke manier worden verwijderd.

De bedrijven zouden de persoonlijke informatie die ze middels de widget verkrijgen doorverkopen aan derden. Onder meer geslacht, leeftijd, afkomst, telefoonnummers, woonplaats, opleidingsniveau, favoriete video’s en boeken, informatie over de gezondheid en seksuele voorkeur worden middels de widget vastgelegd.

Lees verder op Nu.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.