×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 9 maart 2010 | 17x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Webcamgebruik tienermeiden

Socialmedia bureau Red Chocolate, onder andere uitgever van goSupermodel.nl, heeft onderzoek gedaan naar het webcamgebruik onder Nederlandse tienermeiden in de leeftijd 10 tot 17 jaar. 78,5% van de respondenten (meiden met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar) geeft aan een werkende webcam te hebben. Van alle meiden die een werkende webcam hebben, gebruikt 47,2% deze webcam wekelijks of vaker. De webcam wordt voornamelijk gebruikt voor het videochatten met vriendinnen (83,9%). Gemiddeld zijn de meiden 10 jaar als zij voor het eerst achter de webcam kruipen. Kansen voor augmented reality initiatieven gericht op de jonge doelgroep zijn er dus te over.

De digital natives, zoals de onderzochte doelgroep ook wel wordt genoemd, zijn creators. Zij willen de media naar eigen hand zetten en er invloed op uitoefenen. De hoeveelheid content die door deze doelgroep online geproduceerd wordt is immens. 16,8% van de respondenten die aangeeft een werkende webcam te hebben, gebruikt deze onder andere voor het produceren van video’s die op YouTube geplaatst worden. Het verkrijgen van meer status is hier een veel genoemde motivatie voor. Hoe meer views op jouw filmpje hoe meer aanzien.

Een campagne gericht op het genereren van user generated content (bv. een YouTube-competitie) heeft daarom meer kans van slagen, wanneer status en zichtbaarheid wordt geboden binnen de online sociale omgeving van de participanten.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.