×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 10 juni 2010 | 32x bekeken

Wat ouders en kinderen moeten weten over Youtube

Nieuwe brochure geeft tips, leert hoe je filmpjes maakt en beantwoordt vragen van ouders YouTube is bij veel kinderen over de hele wereld de meest favoriete website. Toch is het geen kindersite. YouTube geeft zelf aan dat ze hun community alleen willen openstellen voor kinderen van 13 jaar en ouder.

Ouders en kinderen kijken steeds vaker online video’s, maar er is weinig dat specifiek gericht is op jonge kinderen. Wát er is, wordt versnipperd op internet aangeboden en is daardoor moeilijk te vinden. Daarbij blijkt de meeste content niet geschikt voor kinderen, ook niet op de bij hen populaire videosites als YouTube.

Hoe vind je dan op internet filmpjes die wel voor kinderen geschikt zijn? En hoe ver ga je zelf met het online zetten van vakantiefilmpjes en optredens van je kinderen? Wat kun je doen als anderen een filmpje van jouw kinderen op YouTube hebben gezet en je wilt dat niet? Op deze en andere vragen geeft de nieuwe brochure Kinderen en online video 6-12 jr van stichting Mijn Kind Online antwoord. De brochure is gratis te downloaden (pdf), maar er kunnen ook papieren versies worden besteld.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.