×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 27 oktober 2009 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Wat je surft ben je zelf

Een artikel van Justine Pardoen over integrated behavorial targeting.
Vorige week bezocht ik een bijeenkomst van ECP/EPN over privacy en mobiel. Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten, al was het alleen maar omdat het gehoor in de zaal ongekend divers was: de industrie, maar ook privacy-voorvechters, vertegenwoordigers van de overheid, maar ook van consumenten, uitgevers, mobiele operators, aanbieders van mobiele internetdiensten, de stichting SMS-gedragscode enz.

Natuurlijk waren er ook veel marketeers. Voor hen is mobiel internet een enorme uitdaging. Waar de conversie op internet alweer heel laag is geworden, lijkt de conversie via mobiel weer lekker veel op de begindagen van het consumenten-internet. Kassa!

Mobiel internet is — daar heb je ‘m weer — de natte droom van marketeers: nog meer dan met gewoon internet, moet het heil komen van profielmarketing. Dat betekent dat je consumenten zo goed mogelijk leert kennen, om met de commerciĆ«le boodschappen zoveel mogelijk te kunnen aansluiten bij hun persoonskenmerken, hun gedrag en hun eigen behoefte.

Wat je surft ben je zelf
Het gekke is nu alleen, dat consumenten in de ogen van marketeers zelf helemaal niet zo goed weten wat ze willen. Daarom is het beter dat je niet aan de consument zelf vraagt wat hij wil (dat is het ouderwetse marktonderzoek), maar dat je als adverteerder of uitgever zelf gaat uitzoeken door zeer precieze gebruikersprofielen samen te stellen. Mobiel internet maakt dat nog meer dan gewoon internet allemaal mogelijk. En zo leren marketeers en uitgevers u kennen op een manier waarop u uzelf nog niet kent: ze maken een profiel van u, op basis van socio-demografische gegevens: je leeftijd, je geslacht, waar je woont, wat je doet op internet en op welke tijdstippen van de dag, waar je op zoekt, waar je op klikt, sites die je bezoekt, het mobiele toestel dat je gebruikt, de operator enz.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.