×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 22 februari 2011 | 351x bekeken

Wachtzin veiliger dan wachtwoord

Bij het aanmaken van een persoonlijk dossier op een website wordt van consumenten gevraagd een goed wachtwoord te maken. Maar een wachtwoord is vaak niet én heel veilig te maken als makkelijk te onthouden. Een ‘wachtzin’ is een praktische optie. Op de campagnesite Laatjeniethacken.nl laat de Consumentenbond zien hoe dit eenvoudig op te stellen én te onthouden is.

Sterke wachtwoorden zijn lange wachtwoorden
Criminelen kunnen door het kraken van een eenvoudig e-mailwachtwoord (zie video) veel vertrouwelijke informatie achterhalen waardoor internetgebruikers slachtoffer kunnen worden van diefstal en fraude. Sterke wachtwoorden zijn vooral lange wachtwoorden. Hoe langer het wachtwoord, hoe lastiger te raden of te kraken. Lange wachtwoorden zijn echter lastiger te onthouden, daarom bepleit de bond het gebruik van wachtzinnen. Een goede wachtzin bestaat uit minimaal vijf woorden. Hoofdletters en vreemde karakters, zoals een ?, +, $ of &-teken, maken de wachtzin nog veiliger.

Goede wachtzin maken
Van belang is om op verschillende websites, verschillende wachtzinnen te gebruiken. Om verschillende wachtzinnen te onthouden bestaat gratis software. Op de website Laatjeniethacken.nl staat informatie over het beschermen van persoonlijke informatie en hoe veilig internet te gebruiken. Tips voor het gebruik van wachtwoordsoftware zijn te vinden op: Laatjeniethacken.nl/wachtwoordsoftware.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.