×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 7 oktober 2010 | 61x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Wachtwoord Wissel Week: hoe veilig is jouw wachtwoord?

Deze week is Digivaardig & Digibewust de wachtwoordenwisselweek gestart. Met de campagne worden werknemers van bedrijven attent gemaakt op de noodzaak om digitale wachtwoorden voor websites regelmatig te wisselen. De campagne geeft tips hoe slim om te gaan met wachtwoorden, ze te onthouden en wat precies een goed wachtwoord is. Doel is daarbij om zoveel mogelijk mensen wakker te schudden om vaker van wachtwoord te wisselen.

Sleutelwoorden
Wachtwoorden zijn unieke ‘sleutelwoorden’ die de deur openen naar jouw persoonlijke informatie op pc’s of internet. Veel Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s van gemakkelijk te achterhalen wachtwoorden. Mensen uit de directe omgeving, een jaloerse ex, een nieuwsgierige schoonmoeder of een vervelende collega kunnen gemakkelijk jouw identiteit online aannemen en schade aanrichten. Ook hackers achterhalen wachtwoorden razendsnel en plegen daarmee fraude. De schade, die je meestal pas achteraf ontdekt, is voor jou!

Wachtwoorden wisselen
De helft van de Nederlanders springt slordig met wachtwoorden om en wisselt deze nauwelijks. Eén op de tien gebruikt altijd en voor verschillende websites één en hetzelfde wachtwoord. Tijdens de ‘WachtWoordWisselWeek schudt ECP-EPN iedereen nog maar eens stevig wakker om, thuis en op het werk, regelmatig zijn wachtwoord te wisselen. Want één ding is zeker, wie regelmatig zijn wachtwoord(en) wisselt loopt minder risico het slachtoffer te worden van internet- en computer fraude.

Lees meer en gebruik de Wachtwoord Wisselaar

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.