×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 1 juli 2009 | 10x bekeken

Waarmerk CinekidStudio

Vrijdag 19 juni heeft de CinekidStudio in Berlijn een Comenius EduMedia Zegel gekregen voor vooruitstrevende internationale mediaproducties. Dit waarmerk bevestigt dat de CinekidStudio een veilige digitale omgeving is voor kinderen en dat de site goed wordt bewaakt.Deze zegels worden jaarlijks uitgereikt door het Gesellshaft für Pädagogik und Information (GPI). Met het uitreiken van de Comeniuszegels bestempelt het GPI mediaproducties als hoogwaardig op het gebied van pedagogiek, inhoud en uiterlijke kenmerken.

CinekidStudio is een interactieve omgeving waarin kinderen actief en creatief ‘kunstenaar’ kunnen zijn en zelf mediaproducties kunnen maken. De CinekidStudio bestaat uit een website en een gedeelte met programma’s waar kinderen na inloggen aan de slag kunnen. CinekidStudio is een play-educational technologie die tot doel heeft om kinderen spelenderwijs mediabewust te maken door zelf media te produceren. Kinderen kunnen zowel via school (of soortgelijke instelling) als in de privéomgeving in aanraking komen met CinekidStudio.

CinekidStudio is onderdeel van het programma voor mediawijsheid van Stichting Cinekid voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Momenteel hebben 72.323 kinderen een eigen CinekidStudio. Per jaar worden ongeveer 180 workshops met de CinekidStudio op scholen door heel Nederland gegeven.

Bron: Cinekid

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.