×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 21 april 2010 | 3x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Vrienden maken in LinkedIn

Het sociale netwerk LinkedIn wint met de dag aan populariteit. Hoe u ermee aan de slag kunt leert u in deze online workshop van Computer Idee.

Stap 1
Surf naar www.linkedin.com en vul op de startpagina naam, e-mail en wachtwoord in. Maak uw profiel aan en vul persoonlijke gegevens in over uw werk en functie

Stap 2
U kunt aangeven welke provider u gebruikt voor uw e-mail. LinkedIn kan vervolgens via uw e-mail contacten zoeken of u al bekenden hebt die LinkedIn gebruiken. U kunt deze stap ook overslaan of later uitvoeren, zoals wij doen. Vervolgens moet u uw e-mailadres bevestigen. Via dit adres kunt u uitnodigingen versturen en ontvangt u bevestigingsberichtjes en updates. Bedenk vooraf even of u uw werk emailadres wilt gebruiken of een anoniem adres via Hotmail of Gmail bijvoorbeeld. Nu kunt u al inloggen in LinkedIn (e-mail en wachtwoord) en het netwerk gebruiken. De eerste keer zal LinkedIn op basis van trefwoorden die u in uw profiel hebt opgegeven, mogelijk al namen presenteren van andere LinkedInners. Denk bijvoorbeeld aan namen van collega’s. U kunt ze direct al uitnodigen zo u wilt. Ook kunt u deze stap overslaan.

Stap 3
U komt nu op uw profielpagina. Nog een keer wordt aangeboden op verschillende manieren contacten toe te voegen. Probeer dit gerust eens uit, het is een goede manier om LinkedIn te leren kennen en andere LinkedInners te vinden.

Stap 4
Wij kiezen ervoor eerst ons profiel goed op te stellen. Klik linksboven in het menu op Profile. U hebt nu veel mogelijkheden om informatie over uzelf te geven. Kies zorgvuldig wat u wilt vertellen. Bijvoorbeeld over eerdere functies, opleidingen, interesses et cetera. Neem de tijd een goed profiel te maken, het is de basis voor uw verdere LinkedIn-activiteiten. Bedenk dat u onderdelen altijd weer kunt wijzigen.

Stap 5
Leuk is ook een foto toe te voegen. Dat maakt het contact net wat persoonlijker en het zorgt voor meer vertrouwen bij bezoekers van uw profiel. U kunt LinkedIn nu volop gebruiken om contact te leggen en te netwerken. Zo kun u uw profiel naar iedereen e-mailen die u kent. Klik aan de rechterkant op Forward your profile to a Connection.

Stap 6
U kunt ook het zoekvenster bovenin gebruiken. Search People is een effectieve methode om contacten te zoeken. Klik op het zoekresultaat om de profielpagina in beeld te krijgen. Rechts in beeld kunt u klikken op Add to your network. Op die manier kunt u een uitnodiging sturen. Via de e-mail ontvangt u vervolgens bericht of iemand uw verzoek accepteert. Als dat zo is, zult u zien dat die persoon aan uw Connections is toegevoegd. Er zijn nog tientallen opties in LinkedIn, maar dit is de basis. Probeer de netwerksite verder gewoon stap voor stap uit. Veel netwerkplezier.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.