×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 16 januari 2013 | 13x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Voorpublicatie Handboek Goed Doen 2.0

Stichting Mijn Kind Online heeft een voorpublicatie van Handboek Goed Doen 2.0 online gezet. Het onderdeel gaat over de 16-jarige Hidde die een speelfilm over een jongen met anorexia gaat maken en daarvoor geld inzamelt via crowdfunding. Mijn Kind Online en Stichting Kennisnet publiceren eind februari 2013 een nieuw boek over sociale media voor het voortgezet onderwijs. Het ‘Handboek Goed Doen 2.0’ laat zien hoe leerlingen een goed doel kunnen steunen met behulp van sociale media.

Voorbeelden
In het handboek baseren de auteurs zich op verschillende geslaagde projecten op middelbare scholen:

  • UniC in Utrecht zette zich met 150 leerlingen in voor mensen in Kenia; via sociale media vroegen ze aandacht voor hun actie en haalden ze donaties binnen.
  • Leerlingen van het Bahûrim College in Brielle interviewden vluchtelingen en maakten de tentoonstelling ‘Van asiel naar Asylplein’, waarvoor ze via sociale media bezoekers wierven.
  • Leerlingen van Graaf Engelbrecht in Breda hielpen ondernemers door ze advies over sociale media te geven. Het geld dat de ondernemers voor het advies over hadden, ging naar het goede doel.

Goed doen 2.0 motiveert leerlingen
De projecten in het boek laten zien dat het leerlingen enorm motiveert om zich voor een ander in te spannen, of dat nu een zieke buurman, Unicef of War Child is. Leerlingen beschikken over veel digitale talenten en met de juiste begeleiding komen die talenten tot bloei. De kinderen leren samenwerken via sociale media en ze leren sociale media verstandig, positief en innovatief te gebruiken.

Over Handboek Goed Doen 2.0
Handboek Goed Doen 2.0 is een uitgave van stichting Mijn Kind Online en stichting Kennisnet, die samenwerken om scholen mediawijzer te maken. Vanaf 27 februari is het boek gratis te downloaden van www.kennisnet.nl/socialemedia en de website van Mijn Kind Online. Het boek verschijnt ook in druk en kan vanaf 11 februari tegen betaling worden besteld.

Download de voorpublicatie van Handboek Goed Doen 2.0

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.