×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 13 juli 2010 | 6x bekeken

Volgdetweedekamer: Politici op social media

Wat doen de kamerleden aan social media? Een gesprek met Myrthe Veeneman van M.V. over Volgdetweedekamer.

Wat doet de site?
“Volgdetweedekamer laat de activiteiten op sociale media van alle verkozen kamerleden zien. Het unieke aan deze site is dat je ziet welke activiteiten politici allemaal ontplooien op sociale media, en in twitterberichten en blogberichten kan je bovendien terugzoeken. Zo kan je bijvoorbeeld kijken hoe Kamerleden tijdens een bepaald debat twitteren. Zo kan je zien hoe blogs, tweets en nieuwsberichten op elkaar reageren.”

Waarom deze site?
“Tijdens de laatste jaren spelen sociale media een steeds grotere rol in de samenleving, en ook politici hebben dit fenomeen ontdekt. Sociale media speelden een grote rol tijdens de verkiezing van Barack Obama tot president van de Verenigde Staten en ook bij de Europese verkiezingen maakten veel kandidaten gebruik van sociale media.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heeft Politiek Online, in samenwerking met M.V. grafisch ontwerp en Bitman toen van alle kandidaat-raadsleden geïnventariseerd wat zij deden op sociale media. Dat hebben we ook voor de Tweede Kamerverkiezingen gedaan. Het doel ervan is om te laten zien hoe politici gebruik maken van sociale media.”

Lees verder op Frankwatching.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.