×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 3 april 2013 | 9x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Vlaams kenniscentrum Mediawijs.be gelanceerd

De Vlaamse mediaminister Ingrid Lieten en iMinds CEO Wim De Waele hebben Mediawijs.be gelanceerd. Mediawijs.be is het kenniscentrum Mediawijsheid voor Vlaanderen. Mediawijzer.net’s programmamanager Mary Berkhout woonde de lancering bij op 27 maart 2013.

Foto: Mediaminsiter Ingrid Lieten tijdens de lancering van Mediawijs.be.

Vergelijkbare rol Mediawijs.be en Mediawijzer.net
Mediawijs.be heeft in Vlaanderen een vergelijkbare rol als Mediawijzer.net die heeft in Nederland. Mediawijs.be zet actief in op het coördineren en stimuleren van de samenwerking tussen actoren uit de overheid, het werkveld, de mediasector en het onderzoeksveld op het gebied van mediawijsheid. De opdracht van Mediawijs.be bestaat eruit mensen kritischer en bewuster te leren omgaan met een gemediatiseerde samenleving. Het Kenniscentrum Mediawijsheid zet hiertoe actief in op het coördineren en stimuleren van de samenwerking tussen actoren uit de overheid, het middenveld, de mediasector en de onderzoekswereld. Het zal in samenwerking met partners concrete projecten initiëren voor diverse doelgroepen zoals jongeren en leerkrachten.


Foto: Mary Berkhout, Mediawijzer.net Programmamanger, woonde de lancering bij.

Praktijkervaringen stimuleren en uitwisselen
Mediawijs.be wil ervaringen uit het werkveld bundelen en goede praktijken stimuleren en uitwisselen. Met de oprichting van het Kenniscentrum kunnen bestaande wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen worden vertaald naar projecten en samenwerkingsverbanden die van meerwaarde zijn voor zowel industrie als het werkveld.

Videoverslag lancering Mediawijs.be

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.