×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 4 mei 2011 | 257x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Virtueel touren door Het Achterhuis

De Anne Frank Stichting heeft de website Het Achterhuis Online gelanceerd. Bezoekers van de website kunnen een virtuele tour maken door het huis van Anne Frank. De stichting lanceerde de site vanwege haar 50-jarige bestaan.

Virtuele tour
De Anne Frank Stichting heeft, in tegenstelling tot het echte Achterhuis dat leeg staat, het virtuele huis ingericht zoals het eruit zag ten tijde van de onderduikperiode van de familie Frank. Bezoekers kunnen zowel het voor- als het achterhuis bezoeken. De AVRO heeft speciaal voor de website beeldmateriaal beschikbaar gesteld, waarin de helpers terugblikken op de onderduikperiode.

Verhalen
Naast een virtuele tour wordt ook verteld wat er zich allemaal afspeelde in het Achterhuis. De voice-over van de Nederlandse versie is ingesproken door actrice Annet Malherbe. Actrice Nyncke Beekhuyzen sprak de stem in van Anne Frank. Zij leest fragmenten uit het beroemde dagboek voor.

Ook is er Engelstalige versie van Het Achterhuis Online, omdat jaarlijks vele toeristen het Achterhuis bezoeken. Op deze site is de stem te horen van de Britse actrice Tamsin Greig te horen. De muziek is van de Amerikaanse componist en musicus Mark Isham.

Webby Award
De International Academy of Digital Arts and Sciences maakte op gisteren bekend dat Het Achterhuis Online een Webby Award heeft gewonnen in de categorie “Best Cultural Institutions”. De Webby Award is een van de belangrijkste internetprijzen ter wereld.

Bezoek Het Achterhuis Online

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.