×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 9 juli 2013 | 28x bekeken | Leestijd: 3 minuten

Vernieuwde website Mediawijzer.net is live

Het is zover: de Mediawijzer.net-community is live! De vernieuwde website is dé ontmoetingsplek voor makers van mediawijsheid. Netwerkpartners, professionals en geïnteresseerden in mediawijsheid kunnen hier in discussie gaan over actuele mediawijsheidzaken en hun kennis, ervaringen en inzichten delen.

Wat verandert er ten opzichte van de vorige website?
De belangrijkste verandering in de overgang naar de nieuwe website is de toevoeging van de blogomgeving en de community (forum). Samen met een groep enthousiaste bloggers nodigen we je uit in discussie te gaan over actuele mediawijsheidzaken in de blogomgeving. Deel kennis, ervaring en inzichten in de reacties, of laat je horen in de community. Ook kun je hier in contact komen met andere leden. Bijvoorbeeld om nieuwe initiatieven en samenwerkingen mee te starten.

5 manieren om actief deel te nemen
Er zijn 5 manieren waarop jij direct kunt deelnemen aan de online community:

 1. De website is er voor en door het netwerk. Maak een online Mediawijzer.net-profiel aan en presenteer jezelf en jouw organisatie/activiteiten. De registratie van het profiel stelt je in staat om direct deel te nemen aan de community. Je profiel is altijd rechts in de menubalk terug te vinden.
 2. Lees de blogartikelen en laat weten wat jij vindt door te reageren.
 3. Praat mee in de community. Start discussies en plaats vragen, je aanbod en informatie die jij voor het netwerk relevant vindt. Reageer ook op andere onderwerpen in de community.
 4. Activiteiten/agenda: bekijk hier de activiteiten van Mediawijzer.net en alle bij ons bekende activiteiten van het netwerk in de agenda (stuur een mail aan info@mediawijzer.net als je een activiteit op de agenda wilt zetten)
 5. Informatie vanuit Mediawijzer.net: vind snel je weg in de informatie van Mediawijzer.net. Zoals onze stimuleringsregeling, onderzoeken, competentiemodel en meer.

Afscheid van G!DS
Met de vernieuwde website is gekozen voor een nieuwe manier om gegevens van partners te koppelen aan de website. Dat betekent dat Mediawijzer.net niet langer gebruik maakt van G!DS. Je kunt je mediawijze aanbod invoeren bij je persoonlijk Mediawijzer.net profiel (met een link naar je eigen website). We denken graag met je mee over hoe we je aanbod op Mediawijsheid.nl onder de aandacht kunnen brengen.

Wil je jouw account in G!DS behouden? Dat is geen enkel probleem. Redacteuren kunnen de gegevens van hun organisatie blijven bijhouden in G!DS. Bij vragen, stuur een mail naar gids@bibliotheek.nl.

Mediawijzer.net versus Mediawijsheid.nl, wat gebeurt waar?
De website voor het brede publiek, Mediawijsheid.nl, is ook een site van Mediawijzer.net. De site biedt ruimte om je producten en/of diensten te laten zien bij de uiteenlopende mediawijsheidonderwerpen. Wat is het verschil tussen de websites en wat voor informatie kun je waar plaatsen?

 • Mediawijzer.net is de ontmoetingsplek voor makers van mediawijsheid. Via de community en blogartikelen op de vernieuwde website informeren we het netwerk over relevante actualiteiten, activiteiten en campagnes.
 • Mediawijsheid.nl is de wegwijzer in mediawijsheid en gericht op het algemene publiek. De belangrijkste functie is het informeren aan de hand van actualiteiten, een overzicht geven van mediawijsheidthema’s en het doorverwijzen naar het aanbod van het netwerk. Mediawijsheid.nl is nog in doorontwikkeling en wil uitgroeien tot dé wegwijzer in mediawijsheid voor het grote publiek.

Blijf volledig op de hoogte
Maandelijks versturen wij naar mediawijsheid geïnteresseerden een nieuwsbrief waarin wij de lezer op de hoogte brengen van nieuws uit ons netwerk, mediawijze activiteiten en evenementen, onderzoeken en Mediawijzer.net campagnes. Ben je nog niet geabonneerd en wil je de nieuwsbrief wel ontvangen? Meld je dan hier aan voor de Mediawijzer.net-nieuwsbrief.

Als partner van Mediawijzer.net ontvang je een paar keer per jaar de partnermailing met relevante oproepen, nieuws en onderzoeken voor netwerkpartners. Ben je wel partner, maar ontvang je deze nog niet, stuur dan een mail met je gegevens naar info@mediawijzer.net.

Vragen over de nieuwe website kun je plaatsen in de community, versturen via de feedback-knop links op de website of mailen naar info@mediawijzer.net.

We zijn benieuwd naar je eerste indruk van de vernieuwde website. Laat het ons weten in de reacties onder het artikel!

Reacties 2

 1. Roeland Smeets

  Goeiemorgen,

  Ik wil graag meedoen aan dit logproject.

  Er valt genoeg te bespreken, het zijn spannende tijden.

  Maar …… de vakantie is begonnen!

  En dan duik ik lekker onder met boeken en verfspullen.

  Prettige vakantie,

  Roeland

 2. Micky Devente

  Dag Roeland, dank voor je reactie! De zomervakantie staat inderdaad voor velen voor de deur (of is al begonnen). Fijne vakantie en ik hoor graag wat je van de website vindt als je terug bent.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.