×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 9 juli 2010 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Verbod gewelddadige games voorbarig

GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi is ‘niet te spreken’ over het voornemen van de missionair minister van Justitie, Hirsch Ballin, om gewelddadige games te verbieden.

Vorige maand schreef de minister in een brief aan de Tweede Kamer dat hij een verbod op gewelddadige games wil als de branche er niet in slaagt de spellen uit handen van te jonge spelers te houden. Hirsch Ballin is van mening dat vooral warenhuizen en speelgoedwinkels gewelddadige games aan een veel te jong publiek verkopen.

Voorbarig
Dibi heeft inmiddels via schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Volgens het Tweede Kamerlid is de minister voorbarig geweest met het mogelijke verbod. Eerder sprak de minister namelijk al met de brancheorganisatie en winkelketens af dat ze de leeftijdsgrenzen beter gaan handhaven.

Leeftijdsgrenzen
Tot 2011 zou de verkoop aan te jonge kinderen moeten zijn teruggebracht tot hoogstens 30 procent als het gaat om games die alleen geschikt zijn voor jongeren boven de zestien jaar. Na 2011 moeten de leeftijdsgrenzen wat betreft de minister helemaal in acht worden genomen. Mede hierom noemt Dibi het ‘een veel beter idee’ om de poging van Hirsch Ballin voor het verbod te staken en zich te richten op media-educatie.

De Nederlandse brancheorganisatie voor de entertainmentindustrie (NVPI) stelde eerder deze maand ‘verrast’ te zijn over de brief. Ook NVPI verwijst naar de al gemaakte afspraken die nog tot 2011 lopen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.