×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 27 februari 2013 | 343x bekeken

Veelzijdig lesmateriaal mediawijsheid op WatNou?

De site van Kennisnet Kids is vernieuwd en uitgebreid met het onderdeel WatNou?, dat onder andere aandacht besteedt aan mediawijsheid. Op de site van WatNou? moeten leerlingen in groep 4 tot en met 8 een beroep doen op hun mediavaardigheden. Kennisnet Kids is een startpagina voor het mediawijs maken van kinderen in de klas.

WatNou?
Met WatNou? kunnen leerlingen in groep 4 tot en met 8 op een leuke manier in de klas aan de slag met mediawijsheid. Op WatNou? vind je artikelen, filmpjes, proefjes en spelletjes waarbij een beroep wordt gedaan op je mediavaardigheden.

Mediawijs leren
De websites van Kennisnet Kids zijn gericht op verschillende doelgroepen en sluiten aan bij de vele vormen van mediawijsheid. Centraal staat het wijs leren omgaan met media en het ontwikkelen van de internetvaardigheden. De online omgevingen zijn aantrekkelijk voor de kinderen en veilig en betrouwbaar.

Tips voor leerkrachten
Voor de leerkracht zijn er tips om ze makkelijk in te zetten in de klas. Omdat de sites inspelen op actuele thema’s zoals lente en mediawijsheid sluit het mooi aan bij de rest van de les. De inhoud van Kennisnet Kids wordt zorgvuldig samengesteld door de webredactie van Kennisnet.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.