×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 15 oktober 2010 | 93x bekeken | Leestijd: 1 minuut

‘Veel gamen verhoogt kans psychologische problemen’

Volgens Britse wetenschappers kan twee uur per dag besteden aan gamen of televisie kijken psychologische problemen bij kinderen veroorzaken, ook al besteden ze de rest van de dag aan fysieke activiteiten. Volgens een nieuwe Britse studie hebben kinderen die twee uur per dag besteden aan televisie of games zestig procent meer kans op psychologische problemen.

Volgens het onderzoek wordt de kans op problemen alleen maar groter als er langer dan twee uur wordt besteed aan het kijken van televisie of het spelen van games. Zaken als geslacht, opleiding of economische achtergrond zouden geen invloed hebben op deze gegevens.

“We weten dat fysieke activiteiten goed zijn voor de fysieke en mentale gezondheid van kinderen en er is bewijs dat het kijken naar een televisie geassocieerd wordt met negatief gedrag”, aldus hoofdonderzoeker Dr. Angie Page tegen Reuters.

Compenseren
“Maar het was niet eerder duidelijk dat hoge fysieke activiteiten niet kunnen compenseren voor veel televisiekijken bij kinderen.”

Het onderzoek werd gehouden onder meer dan duizend kinderen van 10 en 11 jaar.

Deze kinderen werden zeven dagen lang vragen gesteld om er achter te komen hoe lang ze per dag voor een televisie of computer zaten en hoe ze zich er onder voelden. Hieronder vallen onder andere hun emotie en gedragsproblemen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.