Gouden Guppy: vakjuryprijs voor beste digitale mediaproduct voor 0-6 jaar

Gouden Guppy is onderdeel Cinekid Media Awards 2018

De Gouden Guppy is de Nederlandse vakjuryprijs voor het beste digitale peuter- & kleutermediaproduct (0-6 jaar). De award is een initiatief van Mediawijzer.net om makers van goede en geschikte digitale kindermedia te belonen en is onderdeel van de Cinekid Media Awards 2018. Het doel van de Cinekid Media Awards is het stimuleren van de ontwikkeling van goede en innovatieve content voor kinderen en jongeren.

Jonge kinderen weten thuis feilloos hun favoriete digitale prentenboek of app te vinden op smartphones en tablets. Jaarlijks komen er veel verschillende digitale mediaproducten uit die jonge kinderen uitnodigen tot spel en ontwikkeling. Er zijn verschillende voorwaarden waar deze producten aan moeten voldoen om optimaal aan te sluiten op de ontwikkeling van jonge kinderen. Welke producten zijn aantrekkelijk, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, leggen een goede link tussen spel en werkelijkheid en bieden jonge kinderen optimaal de ruimte tot spelen en ontdekken?

Meld jouw kindermediaproduct aan!

Open call voor app- en game-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers

Wat is hét digitale mediaproduct voor kinderen van 0-6 jaar? Mediawijzer.net nodigt app- en game-ontwikkelaars, uitgevers en mediamakers uit om hun product in te zenden voor de Gouden Guppy. Projecten dienen voor 14 september 2018 te zijn ingeleverd.

Een digitaal mediaproduct kan een app zijn, maar bijvoorbeeld ook een game of digitaal prentenboek. Of denk aan een hybride product waarbij fysiek speelgoed interacteert met een app of connected toys (speelgoed dat is verbonden met internet en reageert – via wifi of bluetooth – op het kind en zijn/haar omgeving).

Hoe meld ik mijn product aan?

  1. Log in op de aanmeldwebsite van Cinekid. Heb je nog geen Cinekid account? Maak er dan eerst een aan. Hiervoor hoef je alleen je naam en e-mailadres in te vullen, en een wachtwoord te kiezen.
  2. Per mail ontvang je een bevestigingslink. Wanneer je hierop klikt, word je ingelogd en kom je direct bij het aanmeldformulier terecht.
  3. Vul de gevraagde gegevens in het formulier in. Let op: je kunt het formulier niet tussentijds opslaan. Wil je een extra artiest, producent, studio of aanvullende credits toevoegen? Klik op de + knop onder het betreffende invulveld.

» Lees de oproep voor de Cinekid Media Awards 2018
» Bekijk het reglement voor inzending

Andere categorieën van de Cinekid Media Awards

De Cinekid Media Awards 2018 is een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en bestaan uit drie awards: de Gouden Leeuw, de Gouden Guppy en de Gouden Kolibrie.

Cinekid Media AwardsGouden Leeuw (Juryprijs & Publieksprijs)
De beste internationale mediaprojecten zijn jaarlijks terug te zien in het Cinekid MediaLab, een expositie met een divers aanbod van interactieve kunstinstallaties, apps, VR-ervaringen en workshops. Uit deze projecten worden twee winnaars gekozen: één door een samengestelde vakjury en één door de bezoekers van het festival. Voor beide prijzen is een bedrag van € 3.000,- te winnen. Cinekid verwelkomt aanmeldingen voor de Gouden Leeuw van internationale kunstenaars, ontwerpers, studenten en collectieven.

Gouden Kolibrie (Juryprijs)
De Gouden Kolibrie wordt gepresenteerd in samenwerking met ECP | Platfrom voor de InformatieSamenleving en is een prijs voor het beste mediaproject gemaakt door (jonge) mediamakers tot 18 jaar. Tal van projecten kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, YouTube-kanalen, games, eigen programma’s en code-experimenten. Voor de jury is vooral de kwaliteit van belang, de genialiteit waarmee het project is gemaakt en natuurlijk de originaliteit van het mediaproject in onze tijd gemaakt door de volgende generatie.

Deadline van de inzendingen voor de Gouden Leeuw is 1 juni 2018. Projecten voor de Gouden Guppy en Kolibrie dienen voor 14 september 2018 te zijn ingeleverd.

Over Cinekid Media Awards

De Cinekid Media Awards zijn een samensmelting van de prijzen voor digitale kindermedia die tot 2016 werden uitgereikt onder de naam Kinder Media Awards. Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving bundelen sinds 2017 de krachten en geven met deze samenwerking een impuls aan de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande digitale kindermedia. Voor iedere prijs kijkt een vakjury onder meer naar zaken als artistieke kwaliteit, innovatie, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

De Cinekid Media Awards 2018 worden uitgereikt tijdens de 32ste editie van het Cinekid Festival met een feestelijke ceremonie op woensdag 24 oktober 2018.

Eerdere winnaars