×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 19 april 2011 | 5x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Uw gezin online: hoe ver gaat u?

Vanaf vandaag duiken bezoekers van het Museum voor Communicatie in de privélevens van drie Nederlandse gezinnen. Met W.E. Blog onderzoekt het museum waarom mensen bloggen over hun persoonlijke omgeving en waar hun grenzen liggen. Het verhaal van de gezinnen werd door documentairemaakster Anne Geelen in drie reportages vastgelegd. Haar vragen zijn confronterend. Zijn alle gezinsleden wel blij met die foto’s, filmpjes en persoonlijke verhalen op het internet? En is de bloggende ouder zich bewust van de eeuwigheid van deze informatie? W.E. Blog is tot en met 8 januari 2012 te zien.

Hoe ver gaat u?
Uw puberzoon is opgepakt door de politie. Publiceert u dat op uw blog?
De kinderen spelen in bad. Zet u de foto’s online?
Uw dochter is voor het eerst ongesteld. Mag de buitenwereld dat op uw blog lezen?

Bewustwording
Namens het Museum voor Communicatie interviewde Anne Geelen drie bloggende gezinnen. Zij zetten een grote hoeveelheid persoonlijke informatie online, waaronder foto’s, verhalen en filmpjes van hun kinderen. De bloggende ouder vraagt niet altijd toestemming aan zijn of haar kinderen bij het plaatsen van deze informatie. Zou dat moeten? Het museum wil bezoekers bewust maken van de openbaarheid van deze informatie en hen zichzelf de vraag laten stellen: hoe ver zou ík gaan?

In het huis
W.E. Blog is opgezet als een klein huis waar men de families bezoekt. Op de muren hangen uitdraaien van hun weblogs. De reportages door Anne Geelen zijn op drie schermen te zien. W.E. Blog nodigt de bezoeker ook uit een leuke e-card naar zichzelf te sturen. De foto die daarbij wordt genomen, zien ze plots in een vreemde setting terug. Een van de dingen die kunnen gebeuren met op blogs gepubliceerde foto’s…

Bekijk de trailer van W.E. Blog

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.