×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 6 mei 2010 | 2x bekeken

Universiteit dumpt Gmail om privacybezwaren

Een Californische universiteit ziet van het plan af Gmail te gebruiken voor 30.000 studenten en medewerkers. Er wordt getwijfeld of Google wel in staat is voldoende privacy te bieden.De University of California-Davis (UC Davis) schreef vorige week in een brief aan medewerkers de test met Gmail te stoppen. Het ict-management van de school schrijft dat de pilot wordt afgekapt omdat leden van de faculteit ernstig twijfelen of Google wel in staat is hun correspondentie privé te houden. Het was de bedoeling om Gmail op de hele campus uit te rollen.

De medewerkers van de faculteit vinden dat Google onvoldoende laat zien zich te bekommeren om privacy van Gmail-gebruikers. “Passende veiligheidsmaatregelen zijn niet aangebracht en ze staan ook niet gepland voor de nabije toekomst”, staat in de brief.

Google benadrukt dat de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd. “Uiteraard zijn er veel opinies en stemmen op een campus”, zegt Jeff Keltner, business developer voor Google Apps, tegen Informationweek.

Lees verder

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.