×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 1 maart 2013 | 13x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Uniek internetspel Digifamilie gelanceerd op 27 maart

Tijdens het 5e Nationaal Mediawijsheid Congres op 27 maart 2013 zal de Nationale Academie voor Media en Maatschappij haar nieuwste project lanceren: Digifamilie. Digifamilie is het eerste educatieve spel dat live op internet wordt gespeeld door gezinnen. Door middel van actuele opdrachten in verschillende virtuele werelden ontwikkelen kinderen en ouders sámen veilig internetvaardigheden. Tijdens de opdrachten leren de kinderen van de ouders, maar de ouders óók van de kinderen.

Digifamilie: zoektocht in virtuele wereld
Het gezinsspel start met het verhaal van Mike en Moniek, 2 kinderen die een zoektocht ondernemen in de virtuele wereld. Door het succesvol volbrengen van de opdrachten in bijvoorbeeld Hyves, Twitter, Habbo, Wikipedia en YouTube kunnen de deelnemende gezinnen Mike en Moniek helpen weer terug te keren naar de realiteit.

Over Digifamilie
Voor de ontwikkeling van dit unieke internetspel Digifamilie is gebruik gemaakt van geavanceerde filmopnames en van de nieuwste internettechnologie. Het programma is een samenwerking tussen de Nationale Academie voor Media en Maatschappij , stichting De Kinderconsument, stichting Media Rakkers, NKO (Nederlandse oudervereniging Katholiek Onderwijs) en Mediawijzer.net. Het spel wordt op 27 maart 2013 tussen 13.00 -13.30 uur gepresenteerd in congrescentrum De Reehorst in Ede tijdens het plenaire deel van het alweer 5e Nationaal Mediawijsheid Congres.

Over het Nationaal Mediawijsheid Congres
Voor de vijfde maal vindt het jaarlijkse Nationaal Mediawijsheid Congres plaats. Het congres is hét evenement om nieuwe expertise over mediawijsheid op te doen. Ieder jaar nemen ruim 450 professionals uit onderwijs, bibliotheek, mediatheek, jeugdzorg en bedrijfsleven deel. Het congres wordt gehouden in De Reehorst (Ede).

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.