×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 10 juni 2010 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Twitterverbod Nederlands Elftal

De voetballers van het Nederlands elftal mogen van Bert van Marwijk niet meer twitteren. De bondscoach van Oranje nam woensdag deze beslissing nadat er een filmpje op internet was verschenen. Eljero Elia schold iemand uit voor ”kanker-Marokkaan” (na 4.20 minuten in de video), terwijl hij met enkele ploeggenoten een computerspelletje aan het spelen was.

Spijt
Een woordvoerder van het Nederlands elftal benadrukt dat Elia geen ploeggenoot, maar een boezemvriend uitschold. ”Maar hij heeft wel ongelooflijk veel spijt. Hij baalt enorm van dit voorval en wil aan iedereen zijn excuses maken.”

“We hebben voor aanvang van het WK besloten om twitteren niet te verbieden. Zoiets hoort nu eenmaal bij de moderne tijd. Maar Elia heeft laten zien dat hij niet met dit medium om kan gaan. Daarom is er nu besloten om helemaal niet meer te twitteren.”

Van der Wiel
”We mogen niet meer twitteren, dus ik stop er nu mee. Ik spreek jullie na het WK, sorry”, meldde Gregory van der Wiel op zijn beurt over het besluit.
De verdediger was één van de actiefste gebruikers van Twitter in Oranje. Elia sloot zich aan: ”Eljero is offline, veel twitplezier.”

Opspraak
Van der Wiel raakte in oktober ook al in opspraak na berichten op Twitter. De verdediger van Ajax meldde zich af voor een oefentrip naar Australië, maar liet vervolgens wel weten dat hij in Amsterdam een concert van een bekende rapper had bezocht.
Van Marwijk vond dat niet verstandig, maar praatte het voorval met Van der Wiel uit.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.