×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 31 januari 2013 | 37x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Tweede symposium Bewegende Beelden over organisatieverandering

Hoe kan multimedia gebruikt worden voor organisatieverandering? Op 31 januari 2013 organiseert de gemeente Ridderkerk voor de tweede keer het symposium Bewegende Beelden met tal van sprekers, diverse actieve workshops en interessante discussies. Het symposium vindt plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Mediawijzer.net werkt mee aan dit symposium.

Waarom Bewegende beelden?
Het Nieuwe Werken, de verhouding tussen inwoners en lokale overheden, fusies, samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, de razendsnelle ontwikkeling van multimedia…. Steeds vaker ontstaan nieuwe, onbekende situaties. Situaties zonder passend antwoord. Situaties die vragen om bezinning en beweging. Van u en uw medewerkers. Hoe zorg je daarvoor? En hoe kun je daar media voor inzetten? Vragen die directie- en managementteams bezig houden.

Daarom is er Bewegende Beelden: een symposium over de inzet van beeldend werken en media bij betekenisgeving en zingeving in een veranderende overheid. Over het mogelijk maken van individueel en collectief beeldend denken over veranderingen met media als digitale video, storytelling, social media en metaforen.

Waar gaat Bewegende Beelden dan over?
Grote-gedetailleerde-top-down-plannen werken steeds slechter. Ontwikkelingen gaan daarvoor te snel. De alledaagse werkelijkheid dwingt ons continu om te handelen. Ons gedrag lijkt daarbij rationeel en bewust, maar onderzoek wijst uit dat vooral onze onbewuste programmering stuurt. Waarden, ervaringen, cultuur, overtuigingen en rolopvattingen bepalen ons gedrag meer dan we willen toegeven. Op basis van deze diepere lagen besluiten we in een split second wat te doen en bedenken er daarna rationele argumenten bij. Alleen hebben we nooit over onze programmering. Terwijl afstemming van programmering  kan leiden tot duurzame veranderingen. Individueel en met elkaar afstemmen van de programmering. Beeldend denken met media kan daarbij ondersteunen. Daarover gaat Bewegende Beelden. Over het inzetten van beeldend denken bij bezieling (Waartoe doen we wat we doen? Wat zijn onze waarden?), bezinning (Wat houdt ons tegen om die na te streven? Wat zijn onze gedragspatronen?) om uiteindelijk duurzame beweging te creëren (Hoe creëren we beweging? Hoe houden we het makkelijk op gang?).

Door wie?
Na het succes van 2012 heeft de gemeente Ridderkerk als initiatiefnemer samen met diverse partners uit de overheid, wetenschap en het bedrijfsleven besloten een vervolg te geven aan het symposium Bewegende Beelden. Het symposium vindt plaats in de toepasselijke entourage van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Organisatie is in handen van de gemeente Ridderkerk samen met aan aantal partners uit overheid en bedrijfsleven.

Voor wie?
De dag is bedoeld voor leidinggevenden uit de overheid die belast zijn met het begeleiden van verandertrajecten in de publieke sector en hun adviseurs en ondersteuners vanuit ict, P&O en communicatie.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.