×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 19 juli 2010 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Trojaanse paarden: meisjes opgelet

In Duitsland is een man opgepakt die via Trojaanse paarden op afstand de webcam kon bedienen van 150 meisjes die hij zo bespiedde. Het kwam aan het licht omdat iemand voorlichting gaf aan scholieren en vertelde dat er iets mis is als het lampje van de webcam brandt terwijl je er zelf niet mee bezig bent. Het beste is natuurlijk het ding gewoon weg te halen (uit de usbpoort halen) als je hem niet gebruikt. Doekje over het oogje mag ook. Hoe zoiets simpels al belangrijk kan zijn om te vertellen aan Generatie Einstein…

Kortom: zorg voor goede anti-virussoftware op je computer en update de handel op tijd. Let op gek gedrag van het apparaat en zijn randapparatuur. Zo is het ook vreemd als zomaar je een dvd-cdrom-laatje open en dicht gaat… en vertel de meiden welk risico ze lopen als ze met onbekende vrienden al te intiem zijn via internet. Op je hoede zijn is echt niet slecht.

Twee jaar geleden waarschuwde de politie er ook al voor: ook hier in NL wordt de methode gebruikt.

Kijk hier nog maar even, kan geen kwaad. En wijs er tieners in je omgeving op: fantaseer samen over wat er mis kan gaan en wat een kwade geest zou kunnen bedenken met een Trojan. Zo zet je de hersens van pubers aan het werk: het beste voorzorgsmiddel. Digivaardig & Digibewust maakte toen voor de gelegenheid een filmpje met uitleg over Trojaanse paarden.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.