×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 3 april 2013 | 225x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Trailer interactieve film tegen cyberpesten ‘It’s up to you’ online

De trailer van de interactieve film ‘It’s up to you’ en de bijbehorende website staan nu online. It’s up to you is een interactieve film die als discussiestarter wordt ingezet op scholen om jongeren bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. De film is vanaf 19 april 2013 – Dag tegen het Pesten – gratis te gebruiken op scholen in het voortgezet onderwijs.

It’s up to you: discussiestarter voor in de klas
It’s up to you is een interactieve film die als discussiestarter wordt ingezet op scholen om jongeren bewuster te maken van hun rol in cyberpesten. Kijkers bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersoonen en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal, waardoor ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Samen met de aansluitende discussie in de klas, dient de film als praktisch handvat voor docenten en richt zich op normstelling en bewustwording.

Keuzes maken in verhaallijn
In de film wordt de hoofdpersoon geconfronteerd met een aantal pestsituaties. Door de jongeren zelf keuzes van de hoofdpersoon te laten maken ervaren ze de gevolgen van hun acties en creëren ze hun eigen persoonlijke verhaal. Hierdoor wordt in de discussie het onderwerp vanuit verschillende kanten belicht en leren jongeren van elkaar wat hun rol als individu en als klas is in cyberpesten.

Trailer It’s up to you
It’s up to you – Trailer from Stichting Reactif on Vimeo.

Registeren voor It’s up to you
It’s up to you is vanaf 19 april 2013 gratis te gebruiken. Je kunt je vanaf die dag registreren. Na registratie en inloggen zijn de film en bijbehorende docentenhandleiding (in PDF) te benaderen via de website. De handleiding dient ter ondersteuning bij het effectief inzetten van de film en biedt praktische tools voor de discussie in de klas.

Lees meer op de website van It’s up to you en registreer je

Over It’s up to you
It’s up to you is mede mogelijk gemaakt door de Mediawijzer.net Stimuleringsregeling 2012. Met deze jaarlijkse regeling stimuleert Mediawijzer.net innovatieve projecten die mediawijsheid bevorderen.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.