×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 4 december 2013 | 8x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Zes toekenningen in de Programmaregeling Kijk op Media

Na een intensieve beoordeling zijn deze week de zes projecten bekend gemaakt die vanuit programmaregeling Kijk op Media financiële ondersteuning ontvangen. Vier van de zes aanvragen komen bij partners uit het netwerk van Mediawijzer.net vandaan. De programmaregeling Kijk op Media van SNS REAAL Fonds geeft een extra prikkel aan mediawijsheidprojecten gericht op jongeren tussen de 12 en 15 jaar.

Het Fonds deed in september een oproep voor projecten waarin jongeren in de praktijk leren over media of ervaring opdoen met media en daarbij hun eigen mediagedrag onder de loep nemen. De projecten starten in 2014. Kijk op Media is tot stand gekomen in samenwerking met Mediawijzer.net en het Instituut voor Beeld en Geluid.

Verscheidenheid van mediawijsheid projecten
Er zijn binnen de regeling 30 aanvragen ingediend. De jury heeft alle aanvragen beoordeeld en is uiteindelijk tot een selectie van zes projecten gekomen die het beste bij de criteria van de regeling passen.

De jury was positief verrast door de verscheidenheid van mediawijsheid projecten in heel Nederland, zowel qua inhoud, vorm als reikwijdte. De projecten waren in meerderheid gericht op een positieve benadering van de doelgroep, waarbij er meer aandacht was voor de kansen dan bedreigingen van media. Binnen de projecten wordt intensief samengewerkt met scholen, bibliotheken en maatschappelijke organisaties.

De gehonoreerde projecten in willekeurige volgorde:

Digital Playground€ 35.000 voor Slim, verstandig en handig met media!
Leerlingen in het praktijkonderwijs werken aan een campagne over verschillend aspecten van mediawijsheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van Webwalk.

Cinema Oostereiland€ 50.000 voor Talent in de buurt
Scholieren uit de onderbouw brengen beroepen in de buurt in beeld.

Rotslab€ 20.000 voor RotsRadio: een community webradio project met subtlemobs
Jongeren van scholen in Utrecht maken radio en interactieve hoorspelen, waarbij ze de resultaten delen via verschillende media.

Lokaal Mondiaal€ 40.000 voor Echt waar? Hoe media werken
Journalisten en leerlingen uit achterstandswijken leren elkaars perspectief kennen in een onderwijsprogramma in samenwerking met peer educators van Diversion.

Mijn Kind Online – € 25.000 voor Sociaal met media
Leerlingen maken een promotiecampagne voor een maatschappelijke organisatie of een goed doel.

Stichting CliniClowns Nederland, € 39.716 voor CliniClowns in de Klas
Chronisch zieke en gehandicapte jongeren worden begeleid in het verkennen van online media.

Bovenstaande projecten starten in 2014.
In het kader van de regeling werd in samenwerking met Mediawijzer.net en Beeld&Geluid afgelopen september al een Inspiratiemiddag georganiseerd, met o.a. vijf inspirerende deelsessies door experts op het gebied van mediawijsheid (beeldcultuur, onderwijs, gaming en jongeren). Lees hier een uitgebreid verslag over deze dag.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.