×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 13 juli 2009 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Tieners niet op Twitter

Tieners zitten over het algemeen niet op Twitter, ze lezen geen kranten en hebben een hekel aan advertenties. Dat blijkt uit een rapport dat is vrijgegeven door zakenbank Morgan Stanley op basis van de bevindingen van Matthew Robson, een 15-jarige leerling van een Londense school, die voor de bank zijn visie gaf op de mediagewoonten van zijn vrienden.Volgens Morgan Stanley is de analyse van deze jongen een van de duidelijkste op de markt en biedt ze ook stof tot nadenken. Het rapport- dat niet statistisch is onderbouwd- genereerde 5 à 6 keer meer feedback bij CEO’s en managers dan andere soortgelijke rapporten.

“Teenagers zitten niet op Twitter, want het updaten van de microbloggdienst vanaf je gsm kost teveel belkrediet. Omdat jongeren er zich bewust van zijn dat niemand hun profiel kan zien, vinden ze het trouwens zinloos om tweets te posten. Ook aan televisiekijken hebben tieners geen boodschap; ze surfen liever naar gratis muziekwebsites als Last.fm , eerder dan op traditionele radio af te stemmen. Zelfs online vinden tieners advertenties ‘uitzonderlijk storend en zinloos’. Hun tijd en zakgeld spenderen ze aan films, concerten en spelletjesconsoles. Waar het chatten met vrienden betreft zijn deze laatste zelfs tweemaal populairder geworden dan gsm’s”.

Matthew Robson heeft weinig zalvende woorden voor de noodlijdende mediasector. Hij zegt geen enkele tiener te kennen die regelmatig kranten leest. “De meesten hebben totaal geen boodschap aan pagina’s en pagina’s tekst. Ze kijken veel liever naar samenvattingen op tv of internet.”

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.