×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 28 maart 2011 | 19x bekeken

Tienermeiden verzwijgen digitale vriendschappen

Tienermeiden hebben steeds meer vriendinnen via internet, maar verzwijgen die vriendschappen vaak voor hun ouders. Dat blijkt volgens Sp!ts uit een enquête onder 8000 bezoeksters van de website goSupermodel.nl.Zo’n 70% van de tien- tot zestienjarigen heeft een online vriendschap, blijkt uit de enquête. goSupermodel.nl is een chat- en spelletjeswebsite voor jonge meiden met bijna vier miljoen leden in Europa.

Tweederde van de ondervraagden zien online vriendinnen ook als ‘echte vriendinnen’. Eén op de vijf deelnemers vindt online vriendinnen zelfs belangrijker dan vriendinnen met wie ze in het dagelijks leven omgaan.

‘Verschuilen achter profiel’
,,Jongeren kunnen zich online achter een profiel verschuilen. Ze worden niet beoordeeld op hun uiterlijk, durven meer te vertellen en eerder hun mening te geven,” concludeert Hilde Nugteren van de website goSupermodel.nl.

Eén op de drie ondervraagden praat niet over de online vriendschappen met haar ouders. Dit doet zij uit angst niet begrepen te worden.

Als tienermeisjes ouder worden verschuift het beeld over ‘echte vriendschap’. Eenderde vindt dan een online vriendschap belangrijker dat een ‘echte vriendin’.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.