×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 29 november 2013 | 106x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Tienduizenden kinderen behalen MediaMasters-diploma

Een recordaantal leerlingen in groep 7 & 8 krijgt vandaag, op de laatste dag van de Week van de Mediawijsheid, hun MediaMasters-diploma. De kinderen speelden een week lang het spannende ervaringsspel MediaMasters in de klas. MediaMasters is gewonnen door groep 7/8 van Cbs De Korenaar uit Oudebildtzijl (Friesland) met 7150 behaalde punten. Zij winnen de hoofdprijs en mogen met de hele klas naar Beeld en Geluid in Hilversum. Groep 8B van OBS Reigerbos uit Zevenhuizen (ZH) en groep 7D van De Meander uit Ootmarsum (Ov) werden respectievelijk tweede (7123 punten) en derde (7105 punten). En er zijn ook provinciale winnaars!

*De foto bij het bericht is een diplomauitreiking van een klas uit Gouda die heeft meegedaan aan MediaMasters 2013
 

Week van de Mediawijsheid succesvol
MediaMasters werd gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid (van 22 tot en met 29 november). De 4e editie van deze campagne was een groot succes. Zo werden meer dan 200 activiteiten verspreid door heel Nederland georganiseerd. Deze activiteiten varieerden van lezingen over social media en kinderen tot workshops 3D-printen. Het magazine WIJS! De online wereld in over digitaal opvoeden werd in een oplage van 50.000 verspreid onder ouders. Om te zien hoe media worden gemaakt, liepen diverse kinderen mediastage bij onder meer 3FM, National Geographic, Kidsweek en het Algemeen Dagblad. Aan het begin van de Week werd een opvallend onderzoek gepresenteerd. Zo bleek dat 8 op de 10 ouders hun kind volgt op sociale media. Veel meer dan voorgaande jaren leefde de campagne ook op Twitter via #WvdM13 en #MediaMasters.

Het thema was dit jaar ‘Media verrijken je leven’. Kinderen maken volop gebruik van media maar doen dat niet altijd even wijs. Door kinderen wegwijs te maken in hun mediagebruik en te leren reflecteren op hun mediagedrag ontwikkelen ze de competenties om alle kansen van media te benutten. Lees alles over de Week van de Mediawijsheid en de activiteiten op www.weekvandemediawijsheid.nl.

MediaMasters 2013
D3_1021MediaMasters 2013 is een spannend mediawijsheid ervaringsspel dat een week lang, een uur per dag op het digibord in de klas is gespeeld. Dit jaar meldde zich een recordaantal van 2900 groepen 7 & 8 aan. In MediaMasters gaan de kinderen aan de slag met media. Ze kijken kritisch naar nieuwsberichten, gaan online op zoek naar informatie en denken na over hoe ze overkomen op sociale media. Daarnaast ervaren ze hoe reclame werkt en maken ze zelf een webpagina. Voor scholen is MediaMasters dé manier om een start te maken met mediawijsheid in de klas. Bekijk hier foto’s van MediaMasters in een klas. Alle deelnemers aan MediaMasters krijgen vandaag een diploma uitgereikt.

Provinciewinnaar MediaMasters 2013

 • Drenthe: CBS de Tol, groep 8, Zuidlaren
 • Friesland: SWS Twaspan, groep 8, Deinum
 • Flevoland: OBS Panta Rhei, groep 7/8, Zeewolde
 • Gelderland: De Toorts, groep 8, Didam
 • Groningen: Groningse Schoolvereniging, groep 7/8, Groningen
 • Limburg: OBS de Kring, groep 8, Beek
 • Noord-Brabant: De Vlonder, groep 8, Uden
 • Noord-Holland: Opmaat, groep 8, Nieuw Vennep
 • Overijssel: OBS Het Kompas, groep 8, Overdinkel
 • Utrecht: OBS Oog in Al, groep 7/8, Utrecht
 • Zeeland: Het Kompas, groep 7/8, Oost-Souburg
 • Zuid-Holland: De Triangel, groep 8, Gouda

* De regionale winnaars van Friesland, Overijssel en Zuid-Holland zijn tweede geworden in hun provincie. Omdat de nummers één in deze provincies eerste, tweede en derde van de landelijke wedstrijd zijn geworden, schuift de provinciale prijs door naar de provinciale nummer 2. 

* Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. 

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.