×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 2 februari 2011 | 24x bekeken

Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) wint Onderwijsprijs Overijssel

Zes genomineerde scholen presenteerden gisteravond, 1 februari 2011, hun inzendingen in het Provinciehuis in Zwolle. De nationale Onderwijsprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en richt de schijnwerper op originele initiatieven op basisscholen en het voortgezet onderwijs.

Leerlijn Moderne Media
Origineel, inventief, eigentijds. Met deze trefwoorden typeert de jury van de Overijsselse Onderwijsprijs het winnende project in de categorie voortgezet onderwijs, de leerlijn Moderne Media van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle. Bij dit traject verdiepen mavo-, havo- en atheneumleerlingen zich in alles wat er rond de hedendaagse media speelt. Hoewel het gebruik van nieuwe media bij veel scholen wordt aangeboden, onderscheid TSG zich door de veelzijdige invulling van de leerlijn, die leerlingen daadwerkelijk de mogelijkheid biedt zich op een professionele wijze te verdiepen in het vak. Daarbij geeft de koppeling met het vak mediawijsheid het project een absolute meerwaarde.

Jury
De jury prijst de inzet van de betrokken docenten, die ieder hun eigen expertise meebrengen en waar nodig kennis van buiten wordt aangetrokken. Positief is ook de inspanning van TSG om andere scholen te betrekken bij het project.

Landelijke prijzen
De landelijke prijzen worden op 30 maart 2011 in NEMO in Amsterdam uitgereikt.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.