×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 31 mei 2012 | 11x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Terugblik Maand van de Mediaopvoeding

Peuters en kleuters groeien op in een steeds meer gemedialiseerde samenleving. Hoe kunnen ouders de positieve kanten benutten? Waar moeten ze bijsturen en opletten? Rondom deze vragen lanceerde Mediawijzer.net op 2 mei haar campagne Maand van de Mediaopvoeding in kinderdagverblijf De Blauwe Tijger in Amsterdam.

Media-aandacht
Deze aftrap van de Maand van de Mediaopvoeding heeft media-aandacht opgeleverd op tv bij onder andere Pownews. Op de radio bij Goedemorgen Nederland, Cappucino, AT5, BNR, Radio 538 (Ruud de Wild en Evers staat op), Radio Veronica (Rik in de morgen), RTV Noord-Holland. In de krant: Het Parool, het Algemeen Dagblad, Reformatorisch Dagblad, Leeuwarder Courant en Alphen CC. Op internet onder andere bij: De Telegraaf,  Hyves, Powned, Frankwatching, Dutch Cowboys, en Broadcastmagazine.

De media pikten tevens het bericht op dat 13% van de 1-jarigen met een tablet speelt. Dit is één van de resultaten uit het onderzoek Iene Miene Media uitgevoerd door Stichting Mijn Kind Online in opdracht van Mediawijzer.net. Lees meer over het onderzoek

Uitreiking Media Ukkie Awards
De aftrap van de Maand van de Mediaopvoeding was ook meteen de bekendmaking van de genomineerden voor de Media Ukkie Awards. Een vakjury onder leiding van Cathy Spierenburg maakte op 2 mei 9 genomineerden bekend in de categorieën Televisie, Websites en Apps. Tot en met 10 mei kon er per categorie worden gestemd. De winnaars zijn tijdens de uitreiking van de Media Ukkie Awards op 16 mei bij Beeld en Geluid bekend gemaakt: Sesamstraat (Televisie), Nijntje (Websites), Jop gaat slapen (Apps). Diezelfde dag vond ’s ochtends bij Beeld en Geluid een expertsessie plaats over het mediagebruik van peuters en kleuters. Het verslag van deze sessie zal binnenkort verschijnen op de website van Mediawijzer.net.

Onder de stemmers werden ook prijzen verloot: een proefabonnement op het tijdschrift J/M. De winnaars van dit abonnement krijgen deze week bericht.

Maand van de Mediaopvoeding
De website Maandvandemediaopvoeding.nl blijft voorlopig nog online. Hier zijn de 5 Media Ukkie Journaals nog eens terug te kijken. In deze journaals leggen de allerjongsten aan ouders uit hoe ze hun ukkie kunnen helpen met al die media. Op deze site is de MQ-test te maken. Hoe mediawijs ben jij, en dan specifiek als ouder van jonge kinderen?

Mediawijzer.net zal volgend jaar zeker weer een campagne maand rondom mediaopvoeding van peuters en kleuters organiseren. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief, website en Twitter.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.