×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zaterdag 30 mei 2009 | 45x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Terug naar de bron

Jongeren uit het vmbo en 2 havo maken een documentaire en worden geschoold in bronnenonderzoek (bibliotheek) en in het maken van documentaires (IDFA). Deze documentaire wordt gepresenteerd op de website ‘jong in Hoogezand-Sappemeer’, een website voor en door vmbo’ers.

Organisatie: Biblionet Groningen/Bibliotheek Hoogezand-Sappemeer i.s.m. International Documentary Filmfestival Amsterdam (Idfa)

Website: www.mijneigenbibliotheek.nl

Doelgroep: vmbo2 en havo2 leerlingen, docenten

Jongeren als producent van locale informatie

Jongeren verdiepen zich in locale onderwerpen en discussi├źren met wijkgenoten over verleden, heden en toekomst. Daarbij maken ze gebruik van fysieke en digitale bronnen. Ze maken een documentaire, waarin locaties, feiten en meningen naar voren komen en geven hun eigen interpretatie hieraan. Deze documentaire wordt gepresenteerd op de website ‘jong in Hoogezand-Sappemeer’, een website voor en door vmbo’ers met lokale pagina’s, waarin films kunnen worden opgenomen. De documentaires zijn ook te zien bij de tentoonstellingen van het gemeentelijk archief in de bibliotheek Hoogezand die drie keer per jaar worden gehouden over een lokaal onderwerp.

Doelstelling
Het doel van het project is het ontwikkelen, implementeren, promoten en onderhouden van een mediawijsheidproject met het voortgezet onderwijs. We willen de docenten en leerlingen een vaste structuur bieden waarmee ze informatie zoeken in fysieke en digitale bronnen en een vaste structuur waarmee ze de informatie verwerken tot een documentaire. Naast de vaardigheden gaat het ook om bewustwording van de invloed en de mogelijkheden van media. Door het inbedden van het project in de doorgaande leeslijn met het voortgezet onderwijs kunnen we de continuïteit in de samenwerking met het voortgezet onderwijs waarborgen.

Bijlagen
Stappenplan_Terug_naar_de_bron.pdf
Dagblad van het Noorden 150110.pdf

 

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.