×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 9 maart 2011 | 6x bekeken

Techniek achterhaalt anonieme auteurs e-mail

Het bestrijden van cybercriminelen wordt een stuk eenvoudiger. Onderzoekers aan de Canadese universiteit Concordia hebben een systeem ontwikkeld dat auteurs van anonieme e-mails moet achterhalen. Het systeem analyseert patronen in de schrijfwijze van de anonieme auteur. Zo wordt er gelet op het gebruik van hoofdletters, evenals type- en spelfouten.

Professor en datamining-expert Benjaming Fung beweert dat hij op deze manier informatie kan verzamelen over het geslacht, de nationaliteit en het opleidingsniveau van een persoon.

Fung ontwikkelde het systeem samen met een doctoraalstudent. Drijfveer voor het onderzoek was een grote stijging in de online criminaliteit via anonieme e-mails. Deze bevatten kinderporno of virussen. Fung wou daarom een betrouwbaar systeem maken voor rechercheurs om zo eenvoudiger bewijs te verzamelen.

Test
Onlangs testte Fung het systeem op e-mails van werknemers van energiebedrijf Enron. De techniek is nog niet helemaal perfect. Uit honderd e-mails werd met een nauwkeurigheid van tussen de tachtig en negentig procent de juiste persoon achterhaald.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.