×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 12 september 2011 | 277x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Tafels leren met Tafelkluis

Doordat kinderen graag spelletjes spelen op smartphones werden Qink en Graaf ICT op een idee gebracht. Beide partijen ontwikkelden gezamenlijk een educatieve app om tafels te oefenen in de vorm van een uitdagende game: Tafelkluis.

Tafelkluis
Tafelkluis houdt per speler een tafeloverzicht bij. Zo kan het kind zien welke tafels al beoefend zijn en hoe dat is verlopen. Ouders krijgen hiermee ook inzicht in de vorderingen van hun kind.

Co-creatie
Bij de ontwikkeling van de app werd samengewerkt met leerkrachten uit het basisonderwijs en de doelgroep. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 9 jaar vormden een speciaal panel. Marion Verschuijten (eigenaar Qink): “Het openen van de kluis werd door de kinderen in het testpanel als zeer stimulerend ervaren. Evenals de scorelijst. Lukt het om bovenaan te komen?” Een jongen van acht jaar uit het panel bedacht de naam “Tafelkluis”. Marion Verschuijten: “Bij alles wat wij ontwikkelen voor kinderen betrekken we de doelgroep. Kinderen geven waardevolle input en dat houdt ons scherp.”

App Store
Tafelkluis voldoet aan de richtlijnen van het basisonderwijs voor wat betreft de snelheid van beantwoorden. De app is sinds 20 augustus te downloaden in de AppStore en kost tot 1 januari 2012 € 1,59 (daarna € 2,39). Tafelkluis is vooralsnog alleen beschikbaar voor de iPhone.

Samenwerking
Tafelkluis is ontwikkeld door Qink en Graaf ICT. Qink is een marketing- en communicatiebureau, gespecialiseerd in de doelgroepen kinderen, ouders en basisscholen. Qink adviseert, inspireert, ontwikkelt en realiseert voor, door en met kinderen. www.qink.nl. Graaf ICT is gespecialiseerd in de ontwikkeling van iPhone en iPad applicaties. www.graafict.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.