×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 19 december 2011 | 19x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Symposium over beeld en media bij veranderprocessen in de lokale overheid

Hoe kunt u multimedia gebruiken voor uw organisatieverandering? Doe inspiratie op tijdens het symposium Bewegende Beelden. U vindt er tal van sprekers, actieve workshops en interessante discussies. Het door de gemeente Ridderkerk georganiseerde symposium vindt plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op 19 januari 2012.

Inzicht in bewegende beelden
De wereld van de lokale overheid verandert snel. Het Nieuwe Werken, het samenwerken tussen gemeenten, veranderende verhoudingen, ‘lean management’, bezuinigingen… Het zijn veranderingen voor leidinggevenden en medewerkers en vaak niet de kortste trajecten. Wat nu als beelden de verandering versnellen? Een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

Praatplaten, video, foto, scripts, er zijn legio toepassingen mogelijk om veranderingen te faciliteren. Maar er is zo veel. Welke kies ik? Zijn ze onderbouwd? Bruikbare ideeën uit andere branches als onderwijs en bibliotheken zijn vaak onbekend. Tijdens het symposium Bewegende Beelden krijgt u inzicht in welke middelen u kunt gebruiken. Er is veel gelegenheid om elkaar te versterken en ideeën uit te wisselen over hoe u multimedia en beelden kunt gebruiken voor uw organisatieverandering.

Onderdelen project
Het project Bewegende Beelden bestaat uit diverse onderdelen:

  • Website
   Betekenis geven aan het werken met beelden gaat niet in één dag. Daarom is er de website Bewegendebeelden.in voor het project om ideeën uit te wisselen. Een aantal maanden voor en een jaar na het symposium kunt u daar contacten leggen, ideeën delen en beelden plaatsen.
  • Symposium
   Op het symposium zullen er sprekers zijn en is er een ideeënmarkt met actieve workshops. Dit zijn personen uit de overheid, maar ook uit andere branches, zoals het onderwijs.
  • Onderzoek
   Voorafgaand aan het symposium wordt onderzoek gedaan naar beeld- en mediawijsheid in de lokale overheid. De resultaten van het onderzoek worden op het symposium gepresenteerd. Na het symposium volgt een tweede verklarend onderzoek.

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor gemeentesecretarissen, directeuren, management en andere changemanagers van lokale overheden en samenwerkingsverbanden. In totaal zo’n 200 personen. Een symposium van lokale overheden voor lokale overheden.

Waar?
Het symposium wordt gehouden bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, hét clubhuis voor het Nederlandse programma voor Mediawijsheid. Met een schat aan beeldmateriaal én een netwerk van zo’n 350 organisaties. Daardoor ontstaat ook toegang tot ideeën uit andere branches, zoals het onderwijs en bibliotheken.

Over symposium Bewegende Beelden
Het symposium Bewegende Beelden is een samenwerking van de gemeente Ridderkerk, Rijnconsult, Beeld en Geluid, de Open Universiteit, het Sioo en Seneca.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.