×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 25 januari 2011 | 82x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Symbaloo introduceert speciale versie voor het onderwijs

Symbaloo, de Nederlandse startpagina 2.0, introduceert tijdens de onderwijsbeurs NOT in de Jaarbeurs in Utrecht een speciale versie voor het onderwijs. Symbaloo EDU geeft scholen en onderwijzers toegang tot de meest relevante educatie content van het internet.

White label versie
Voor docenten en scholen die verder willen personaliseren heeft Symbaloo een “white label versie” die de gebruiker volledig in staat stelt om Symbaloo te personaliseren. “Iedereen op dezelfde manier laten starten en navigeren op school blijkt heel veel voordelen op te leveren, vandaar dat leraren ons gevraagd hebben met een individuele schoolversie te komen” zegt Klaas Lameijer CEO van Symbaloo.

Amerikaanse schoolversie
In 2010 heeft Symbaloo met succes een Amerikaanse schoolversie geïntroduceerd en is uitgenodigd door McGraw–Hill als “innovative products of education game changers” deel te nemen als speciale gast aan “social media week” in New York.

20% van gebruikers uit onderwijs
Het besluit om een speciaal platform voor het onderwijs te starten komt voort uit de populariteit van de applicatie binnen deze doelgroep. Van de huidige gebruikers van Symbaloo is zo’n 20% afkomstig uit het onderwijs,waarvan ruim de helft uit het primair onderwijs. Eén van de succesvolste themapagina’s binnen Symbaloo is de Digibordpagina die door ruim 35.000 docenten, scholieren en ouders regelmatig wordt gebruikt.

Snelle toegang tot digitaal lesmateriaal
De toekomst voor onderwijs is digitaal. Er is enorm veel lesstof digitaal beschikbaar op het internet, afkomstige van een groot aantal bronnen. De uitdaging voor een leraar is om alles wat relevant is voor een les of klas overzichtelijk bijeen te brengen. Symbaloo realiseert dit. De lesstof is snel toegankelijk vanaf elke computer met internet, voor zowel leraren (bijvoorbeeld via het digibord) als voor leerlingen. Ook kan de lesstof eenvoudig worden gedeeld met de ouders van de leerlingen.

Iedere school en eigen Symbaloo
In aanvulling hierop is het voor scholen mogelijk een eigen Symbaloo te beginnen. Dit heeft als voordeel dat alle voor de school relevante lesstof via een eigen URL aan een eigen groep gebruikers kan worden aangeboden in de huisstijl van de school. Eén van de eerste scholen met een eigen Symbaloo is de Kardinaal Alferinkschool uit Wageningen. Peter Albers van deze school: “Er is tegenwoordig veel goede digitale lesstof beschikbaar. Het nadeel is dat dit staat verspreid over het internet. Met onze educatieve versie van Symbaloo hebben we één centraal startpunt gecreëerd, waardoor docenten niet meer hoeven te zoeken”.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Symbaloo EDU? Ga dan naar www.symbalooedu.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.