Stimuleringsregeling

De missie van Netwerk Mediawijsheid is het verbinden, versterken en inspireren van mediawijsheid initiatieven en organisaties rond mediawijsheid. Een van de instrumenten om dit te bereiken is de jaarlijkse stimuleringsregeling.

In 2017 is besloten om de stimuleringsbijdrage toe te kennen tijdens een challenge. Na een succesvolle eerste editie, wordt ook in 2019 een challenge georganiseerd. Net als in 2017 staat de MediaDiamant centraal.

Met de Challenge Nederland Mediawijs worden netwerkpartners uitgedaagd om in samenwerking een speelse en effectieve toepassing van de MediaDiamant te ontwikkelen, speciaal voor volwassenen of (ondersteuners van) kwetsbare kinderen en volwassenen.

» Lees meer over Challenge Nederland Mediawijs 2019 + bekijk de gehonoreerde projecten

10 tips voor het runnen van een succesvol mediawijsheidproject
Loop jij met een geweldig idee rond voor een mediawijsheidproject? Of ben je misschien al bezig met de realisatie ervan?
In deze publicatie staan 10 tips voor het runnen van een succesvol project.
Overige fondsen
Om tegemoet te komen aan een veel gestelde vraag vanuit het netwerk, biedt Mediawijzer.net een overzicht van publieke/private fondsen die in aanmerking kunnen komen om mediawijsheidprojecten mee te financieren: het fondsenoverzicht.
Publicatie ‘Mediawijzer.net mediawijsheid projecten 2010-2012’
De publicatie biedt een overzicht van 31 projecten die in de periode 2009 t/m 2012 tot stand zijn gekomen met een bijdrage uit 3 regelingen van Mediawijzer.net (aanvragen via info@mediawijzer.net).