×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 16 april 2014 | 269x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Stel je vraag aan de makers van Toca Boca

Ukkies leren vooral van ervaringen in de ‘echte’ wereld. Om zich goed te kunnen ontwikkelen, hebben ze het meeste aan gewoon spelen, stoeien, klimmen, bouwen, ruiken en proeven. Media kunnen deze ‘levensechte’ ervaringen niet vervangen. Maar dat betekent niet dat je digitale media bij je kleintje weg moet houden. Integendeel. Heb je een tablet in huis en je laat je kind er af en toe op spelen, schotel het dan kwaliteit voor. De app Toca Boca bijvoorbeeld.

Toca Boca is de ‘Van Gogh’ onder de kinder-apps: de Toca Boca-games zijn van een onbeschrijflijke schoonheid, en zeer gewild. Kinderen zijn er weg van en ouders, ook enthousiast, betalen zonder problemen. Meer dan vijftig miljoen keer zijn apps zoals Toca Boca Hair Salon en Toca Pet Doctor gedownload.

De Toca Boca-games zijn niet alleen prachtig gemaakt, ze bevatten ook veel humor. En of je nou een Nederlandse, Japanse of Zweedse peuter bent, de subtiele grapjes laten elk kind lachen. Toca Boca gebruikt geen gesproken of geschreven taal, alle nationaliteiten kunnen er mee overweg.

Dinsdag 15 april is in het kader van de Media Ukkie Dagen voor de derde keer de Media Ukkie Award uitgereikt. De winnaar is de app Noa’s Sterren. De jury koos de app als winnaar omdat “de interactie geweldig is en je wordt geprikkeld mee te doen.” Door middel van deze prijs wil Mediawijzer.net de kwaliteit van het aanbod van apps voor peuters en kleuters bevorderen en makers van goede kindermedia belonen. De Media Ukkie Dagen 2014 vinden plaats van 9 t/m 18 april en heeft als doel ouders en professionals ondersteunen bij de mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. 

Heb je een vraag aan de makers van Toca Boca?
Hoe komen de makers tot hun meesterwerken? Ik ga het ze vragen. Voor een nieuw boek over het maken van digitale ‘content’ vlieg ik op 7 mei naar Stockholm om te horen wat hun geheim is. Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze de creatieve hulp van kinderen inzetten. Hoe richten zij hun co-creatie in?

Jij mag me helpen. Ben je bijvoorbeeld een ouder, student of maker van apps voor kinderen en heb je een brandende vraag? Mail me jouw vraag. De drie beste vragen stel ik, namens jou, aan de makers van Toca Boca.

Stuur je vraag naar remco@mijnkindonline.nl

Reacties 2

  1. Wietske

    Toca world:bij mij heb ik een huis gemaakt toen ik afsloot dat ging gewoon toen ik terug was was alles verdwenen kunnen jullie er iets aan doeen??

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.