×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 10 september 2010 | 9x bekeken

Steeds meer websites houden rekening met laaggeletterden

Laaggeletterden kunnen steeds meer websites `luisterend lezen’. Meer dan 700 Nederlandse websites bieden inmiddels een voorleeshulp aan, wereldwijd zijn het er al vele duizenden. Juist deze week, in de week van de alfabetisering, besloten de zes gemeenten van de Drechtsteden gezamenlijk de voorleeshulp BrowseAloud op hun websites aan te gaan bieden.

Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht geven hiermee gehoor aan de oproep van Stichting Lezen & Schrijven om informatiemateriaal toegankelijker te maken. Ze volgen het voorbeeld van onder andere NU.nl, ConsuWijzer.nl, Belastingdienst.nl, talloze gemeenten en bibliotheken, die al eerder voorleessoftware op hun websites aanboden.

Uit onderzoek is gebleken dat laaggeletterden het waarderen als ze een website kunnen laten voorlezen en dat ze goed in staat zijn met een voorleeshulp te werken. Het belangrijkste is echter dat ze hebben ervaren dat het beluisteren van een website hen helpt de informatie beter te begrijpen.

Lees het hele bericht op Vives.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.