Stagiair(e) webredactie Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is op zoek naar een stagiair(e) webredactie! Kom jij per 1 augustus 2017 ons team in Hilversum versterken?

Functie: Webredactie Mediawijzer.net
Bij: Beeld en Geluid
Vanaf: 1-8-2017
Duur: Vanaf 3 maanden
Uren per week: 40
Soort stage: Communicatie / Marketing
Afstudeeropdracht: Nee

Over Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid, in 2008 opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het doel van Mediawijzer.net is om alle kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven. Bij het netwerk zijn meer dan 1.100 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen op het gebied van mediawijsheid aangesloten. Variërend van partijen uit sectoren zoals ICT, onderwijs, opvoeding en kunst & cultuur tot bibliotheken, mediacoaches en mediamakers. Mediawijzer.net en de aangesloten netwerkpartners verzorgen publiekscampagnes, verrichten onderzoek, bieden educatieve diensten aan, geven publicaties uit, organiseren workshops en bijeenkomsten, delen en verspreiden kennis, agenderen belangrijke onderwerpen rondom mediawijsheid en stimuleren innovatie.

Mediawijzer.net wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Kennisnet, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, NPO en de Koninklijke Bibliotheek.

Werkzaamheden

Als webredacteur ben je onderdeel van het (online) redactieteam. Je bent voornamelijk bezig met redactionele ondersteuning van de websites Mediawijzer.net en Mediawijsheid.nl en de sociale mediakanalen. Denk hierbij aan het schrijven van teksten voor op de websites en bijvoorbeeld blogartikelen, het verrijken van de bestaande content met informatie, video’s en handige links en het updaten van de websites. Verder denk je actief mee met het redactieteam en kun je helpen bij het organiseren en voorbereiden van expertsessies en de grootste campagne van het jaar: de Week van de Mediawijsheid in november.

Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en de stageperiode loopt voor een minimum van 3 maanden. Verder maak je onderdeel uit van een energiek en jong team en werk je vanuit het kantoor bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Profiel

  • HBO of WO-opleiding werk- en denkniveau (zoals Media, Informatie en Communicatie, Communicatie of vergelijkbaar) met kennis en vaardigheden op het gebied van (nieuwe) media
  • Aantoonbare redactionele vaardigheden
  • Beheersing van de Nederlandse taal
  • Kennis van webtoepassingen en content management systemen is een pre
  • Affiniteit met het onderwerp mediawijsheid
  • Veelzijdig en een goed gevoel voor de combinatie tekst en beeld
  • Heeft oog voor detail: is accuraat en punctueel
  • Kan zelfstandig werken en neemt initiatief

Stagevergoeding

De stagevergoeding bedraagt € 275 bruto bij full time stage.

Meer informatie en solliciteren

Je kunt je motivatie richten aan Micky Devente, community manager Mediawijzer.net via micky.devente@mediawijzer.net. Kijk op www.mediawijzer.net & www.beeldengeluid.nl voor meer informatie. De sollicitatiegesprekken vinden op afspraak plaats.