Stagiair(e) communicatie & productie gezocht

Mediawijzer.net is op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die het team wil versterken op het gebied van communicatie en de productie van evenementen.

Over Mediawijzer.net

Mediawijzer.net is het Nederlands netwerk voor mediawijsheid dat in 2008 is opgericht in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Jeugd en Gezin. Doelstelling van de organisatie is om de mediawijsheid van kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Het expertisecentrum wordt aangestuurd door vijf toonaangevende organisaties op het gebied van mediawijsheid: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (penvoerder en zetel), ECP | Platform voor de InformatieSamenleving, Koninklijke Bibliotheek, Kennisnet en de NPO.

Bij het netwerk van Mediawijzer.net zijn meer dan 1100 organisaties, bedrijven en instellingen op het gebied van mediawijsheid aangesloten. Mediawijzer.net biedt aangesloten partners de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, kennis te delen, samen te werken en stimuleert het starten van nieuwe, innovatieve mediawijsheid projecten. Ook voert Mediawijzer.net jaarlijks communicatiecampagnes om het belang van mediawijsheid onder de aandacht te brengen van het grote publiek en beleidsmakers.

Het programmabureau is gevestigd in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Dit is dé plek waar de aangesloten organisaties elkaar treffen op evenementen, expertmeetings en bijeenkomsten die in het teken staan van mediawijsheid.

Werkzaamheden

Tijdens deze stage ondersteun je het team van Mediawijzer.net op het gebied van communicatie en productie bij de dagelijkse gang van zaken en rondom campagnes en evenementen. De campagnes waar je een bijdrage aan gaat leveren zijn:

 • De Week van de Mediawijsheid
 • MediaMasters, het grootste project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8 in Nederland
 • My Comment Festival, het mediawijsheidfestival voor vo en mbo
 • Diverse expertsessies
 • Eindejaarafsluiting

Taken die je uit zal voeren zijn:

 • Communicatie ondersteuning, zoals uitnodigingen schrijven en versturen, teksten schrijven voor op de website, meedenken in ontwikkeling van campagnemateriaal en het uitzoeken van externe communicatie kanalen en mogelijkheden
 • Productionele voorbereiding en uitvoering, zoals het opzetten van draaiboeken, een tijdspad maken, registratieproces tijdens evenementen en productionele ondersteuning

Daarnaast krijg je de ruimte om in overleg jezelf verder te ontwikkelen op de gebieden die jij belangrijk vindt. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding en de stageperiode verloopt voor een minimum van 5 maanden. Verder ga je onderdeel uitmaken van een energiek en jong team en werk je vanuit ons kantoor bij Beeld en Geluid in Hilversum.

Profiel

 • Gerelateerde HBO of WO opleiding (zoals Media, Informatie en Communicatie, Communicatie of vergelijkbaar)
 • Affiniteit met het onderwerp mediawijsheid
 • Ervaring en affiniteit met het organiseren van activiteiten en evenementen
 • Goed ontwikkelde vaardigheden op het gebied van mondeling en schriftelijk communicatie
 • Veelzijdig en een goed gevoel voor de combinatie tekst en beeld
 • Heeft oog voor detail: is accuraat en punctueel
 • Kan zelfstandig werken en neemt initiatief

Over Beeld en Geluid

Als stagiair bij Mediawijzer.net komt je te werken in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, een van de kernpartners van Mediawijzer.net. Beeld en Geluid beheert meer dan 70 procent van het Nederlandse audiovisuele erfgoed. De collecties omvatten meer dan 1.000.000 uur radio, televisie, film en muziek en groeien nog iedere dag. Het is daarmee één van de grootste audiovisuele archieven van Europa. De collecties worden (digitaal) toegankelijk gemaakt voor zoveel mogelijk mensen. In het spectaculaire en kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid kunnen bezoekers aan de Beeld en Geluid experience zich onderdompelen in de wereld van televisie, radio, film en muziek. Daarnaast wordt een zo groot mogelijk deel van de collectie online ontsloten via o.a. beeldengeluid.nl, wikipedia, openbeelden.nl, het YouTube-kanaal, etc.

Meer informatie & solliciteren

Je kunt je sollicitatie naar info@mediawijzer.net sturen. Let op: je kunt alleen op de stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding.